Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: Εκτιμήσεις για 9μηνο από HSBC, EFG Sec

Ετήσια αύξηση 38% στα κέρδη μετά φόρων στο εννεάμηνο της Motor Oil, τα οποία θα ανέλθουν στα 141,8 εκατ. ευρώ, αναμένει η Eurobank Securities, σύμφωνα με το πρωινό της report. Από την πλευρά της η HSBC εκτιμά αύξηση κατά 29% στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της τράπεζας.

Motor Oil: Εκτιμήσεις για 9μηνο από HSBC, EFG Sec
Ετήσια αύξηση 38% στα κέρδη μετά φόρων στο εννεάμηνο της Motor Oil, τα οποία θα ανέλθουν στα 141,8 εκατ. ευρώ, αναμένει η Eurobank Securities, σύμφωνα με το πρωινό της report με ημερομηνία 2 Νοεμβρίου.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ωστόσο ότι σε επίπεδο τρίτου τριμήνου τα κέρδη μετά φόρων της εταιρίας θα παρουσιάσουν μείωση κατά 12% και θα διαμορφωθούν σε 45,2 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, στο report της αναφέρει ότι έρευνα του Blοomberg για τα μεγέθη της εταιρίας στο εννεάμηνο του 2006, προβλέπει ετήσια αύξηση των EBITDA κατά 40% στα 242 εκατ. ευρώ και βελτίωση κατά 30% των κερδών μετά φόρων, τα οποία θα διαμορφωθούν στα 134 εκατ. ευρώ.

Για τα κέρδη μετά φόρων τρίτου τριμήνου η έρευνα του Bloomberg προβλέπει ότι θα μειωθούν κατά 21,5% στα 40,1 εκατ. ευρώ.

Η HSBC από την πλευρά της εκτιμά ότι η Motor Oil θα ανακοινώσει αύξηση των ενοποιημένων καθαρών κερδών κατά 29% στα 132 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο, ενοποιημένες πωλήσεις ενισχυμένες κατά 36% στα 3 δισ. ευρώ και αύξηση των ενοποιημένων EBITDA κατά 38%, στα 240 εκατ. ευρώ.

Για το γ’ τρίμηνο, προβλέπει ότι η Motor Oil θα εμφανίζει ενοποιημένα καθαρά κέρδη μειωμένα κατά 25% στα 38 εκατ. ευρώ, και πτώση EBITDA κατά 14% στα 71 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v