Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Κοινή επενδυτική μερίδα” στη Σοφοκλέους

Περίπου στις αρχές του έτους αναμένεται να εφαρμοστεί και στη Σοφοκλέους η ”κοινή επενδυτική μερίδα”, μεσω της οποίας δύο ή περισσότεροι επενδυτές θα μπορούν να έχουν έναν λογαριασμό, όπως συμβαίνει με τους αποταμιευτικούς λογαριασμούς. Σχέδιο απόφασης της Ε.Κ. για το θέμα πρόκειται να σταλεί άμεσα στους φορείς της αγοράς.

”Κοινή επενδυτική μερίδα” στη Σοφοκλέους
Πραγματικότητα θα είναι, ενδεχομένως και από την αρχή του ερχόμενου έτους, στη Σοφοκλέους, ο κοινός επενδυτικός λογαριασμός, μια ”έλλειψη” που είχε απασχολήσει ιδιαίτερα τους χρηματιστηριακούς φορείς, οι οποίοι και πίεζαν για την υιοθέτησή του.

Υπάρχει ήδη σχετικό σχέδιο απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το οποίο πρόκειται να σταλεί άμεσα προς διαβούλευση στους αρμόδιους φορείς.

Με την ”κοινή επενδυτική μερίδα” δύο ή περισσότεροι επενδυτές θα μπορούν να έχουν κοινό χρηματιστηριακό λογαριασμό, στα πρότυπα των κοινών αποταμιευτικών λογαριασμών, πράγμα ιδιαίτερα χρήσιμο σε οικογένειες κ.ά.

Παρότι οι διαδικασίες αναμένεται να κινηθούν γρήγορα, εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί διάστημα 2-3 μηνών για την προσαρμογή επιμέρους ”τεχνικών διαδικασιών” προκειμένου να γίνει πραγματικότητα ο νέος θεσμός.

Το πλήρες σχέδιο της απόφασης, το οποίο εστάλη για παρατηρήσεις έως την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, δημοσιεύεται στη διπλανή στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v