Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Το ενδιαφέρον της Orascom για τον ΟΤΕ και η έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 1,5 δισ. ευρώ από τον Οργανισμό, η συμφωνία Intralot - ΟΠΑΠ για το ”Πάμε Στοίχημα”, τα επιχειρηματικά σχέδια του Τιτάνα, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Το ενδιαφέρον της Orascom για τον ΟΤΕ και η έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 1,5 δισ. ευρώ από τον Οργανισμό, η συμφωνία Intralot - ΟΠΑΠ για το ”Πάμε Στοίχημα”, τα επιχειρηματικά σχέδια του Τιτάνα, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

ΟΤΕ: Έτοιμη να διεκδικήσει το 28% του ΟΤΕ εμφανίζεται η αιγυπτιακή Orascom. Η εταιρία αποτελεί τον πέμπτο ενδιαφερόμενο για τον ελληνικό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό μετά την Deutsche Telekom, τη France Telecom, την Telefonica και την Austria Telekom. Εν τω μεταξύ, στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 1,5 δισ. ευρώ προχωρά ο Οργανισμός, όπως μετέδωσε χθες το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones. Η έκδοση θα γίνει σε δυο διαφορετικά ”πακέτα” και θα περιλαμβάνει ένα ομόλογο τριετούς διάρκειας κυμαινόμενου επιτοκίου και ένα δεκαετές σταθερού επιτοκίου.

Εξάλλου, όπως αναφέρει το ”Βήμα”, τον Ιανουάριο αναμένεται να περάσει η τροπολογία που θα αλλάζει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο έτσι ώστε η συμμετοχή του Δημοσίου στον ΟΤΕ να σπάσει προς τα κάτω το φράγμα του 33%, για να προχωρήσει η διάθεση ποσοστού του Οργανισμού που διαθέτει το Δημόσιο, το οποίο θα κυμαίνεται από 10% έως 28%.

Intralot - ΟΠΑΠ: Για έξι μήνες και έναντι τιμήματος 65 εκατ. ευρώ η Intralot θα παρέχει στον ΟΠΑΠ το πρόγραμμα διαχείρισης κινδύνου και όποια άλλη απαραίτητη υποδομή για την ανεμπόδιστη διεξαγωγή του παιχνιδιού και μετά τη λήξη της υπάρχουσας σύμβασης στις 29/1/2007, όπως συμφώνησαν χθες οι δύο εταιρίες, με στόχο την ομαλή συνέχιση του ”Πάμε Στοίχημα”.

Τιτάν: Στο ποσό των 120 εκατ. ευρώ προϋπολογίζεται το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου Τιτάν για το 2007, χωρίς να περιλαμβάνεται η προωθούμενη επένδυση στην Αλβανία και όποιες εξαγορές πιθανώς πραγματοποιηθούν. Το μεγαλύτερο ποσοστό των προς επένδυση κεφαλαίων θα κατευθυνθεί για εκσυγχρονισμό και συντηρήσεις μονάδων του ομίλου, ενώ περίπου 20%-25% του συνόλου προορίζεται για περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων του ομίλου, κ. Σπ. Ξένος.

ΔΕΗ: Την πρόθεση συμμετοχής στον διαγωνισμό για την κατασκευή της μονάδας της ΔΕΗ στο Αλιβέρι, που προκήρυξε η ΔΕΗ, ανακοίνωσε η ΜΕΤΚΑ. Στον διαγωνισμό προτίθεται να συμμετάσχει είτε η ίδια αυτοτελώς, είτε ως μέλος κοινοπραξίας. Η ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι η 21/11/2006. Ως προϋπολογισμός δαπάνης για τον εν λόγω διαγωνισμό ορίζεται το ποσό των 235 εκατ. ευρώ.

Folli Follie: Την ενοποίηση των αποτελεσμάτων της Κίνας θα περιλαμβάνει ο ισολογισμός της Folli Follie για το 2006, δραστηριότητα η οποία ”τρέχει” με ρυθμούς 60%-70%, κατέχοντας δίκτυο 60 καταστημάτων, σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”.

Σοφοκλέους: Εκτεταμένο υπόμνημα απέστειλε η Ένωση Εισηγμένων Εταιριών προς τον υπουργό Οικονομίας, αναφορικά με την τροποποίηση του νόμου 2190 που επεξεργάζεται αυτή την περίοδο η ομάδα του καθηγητή κ. Περράκη, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”. Με το υπόμνημα εκφράζουν εμμέσως παράπονο για την απουσία από την παραπάνω επιτροπή εκπροσώπων των εισηγμένων εταιριών και παραθέτουν στον κ. Αλογοσκούφη πέντε βασικά σημεία που θα πρέπει να προσεχθούν ιδιαιτέρως από την επιτροπή.

ΕΛΠΕ: Στην πανσπερμία των πρατηρίων καυσίμων (που φθάνουν πλέον στα 8.200 στη χώρα μας) αποδίδουν κύκλοι των Ελληνικών Πετρελαίων τα προβλήματα στη λιανική πώληση, με την έλλειψη ανταγωνισμού που κρατάει τις τιμές βενζίνης και ντίζελ για τον καταναλωτή σε σχετικά υψηλά επίπεδα. Αναφορικά με την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για καρτέλ στον χώρο των καυσίμων, οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι η δραστηριοποίηση μόνο δύο εταιριών διύλισης στη χώρα δεν αποτελεί ελληνική ιδιαιτερότητα, καθώς η ίδια κατάσταση επικρατεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Vodafone: Ο ιδρυτής του ρωσικού πολυσχιδούς ομίλου Alfa Group δήλωσε ότι έχει προσεγγίσει τη Vodafone, εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για την απόκτηση του 20% του ομίλου, αξίας 15 δισ. στερλινών, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης των Times.

Nova Bank: Υπό νέα επωνυμία, Millennium Bank, και με σχέδια για περαιτέρω επέκταση στην εγχώρια αγορά επιχειρεί πλέον η Nova Βank. Η μετονομασία της τράπεζας σε Millennium εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του πορτογαλικού ομίλου για την παγκόσμια ενοποίηση του δικτύου καταστημάτων.

Τηλεπικοινωνίες: Τα 11,5 δισ. ευρώ του κλάδου των τηλεπικοινωνιών μοιράζονται εκ νέου και ισχυρές δυνάμεις του εγχώριου αλλά και του διεθνούς χάρτη σπεύδουν να διεκδικήσουν μερίδιο, αναφέρει στο κεντρικό της άρθρο, με τίτλο ”Όλοι στην πρίζα!”, η εφημερίδα Μέτοχος. Σύμφωνα με το άρθο, ένα σκληρό επιχειρηματικό παιχνίδι - με σαφείς χρηματιστηριακές προεκτάσεις- φαίνεται να βρίσκεται μόλις στην αρχή του, με άλλους συμμετέχοντες να είναι διατεθειμένοι να βάλου βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να προχωρήσουν σε εξαγορές, άλλους να μάχονται για το πόσο ακριβά θα πουλήσουν και, τέλος, άλλους να παίζουν και στα δυο ταμπλό ταυτοχρόνως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v