Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τ. Κύπρου: Νέες τιμές από UBS, D. Bank, JP Morgan

Στα 14 από 13,01 ευρώ ενισχύει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου η UBS, διατηρώντας τη σύσταση ”buy 1”, ενώ ανάλογη κίνηση πραγματοποιεί και η Deutsche Bank, δίνοντας νέα τιμή στα 11 ευρώ με σύσταση ”buy”. Νέα τιμή δίνει και η JP Morgan (11,5 ευρώ) μετά τα αποτελέσματα εννεαμήνου της τράπεζας.

Τ. Κύπρου: Νέες τιμές από UBS, D. Bank, JP Morgan
Στα 14 από 13,01 ευρώ ενισχύει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου η UBS, διατηρώντας τη σύσταση ”buy 1” ενώ ανάλογη κίνηση πραγματοποιεί και η Deutsche Bank, δίνοντας νέα τιμή στα 11 ευρώ με σύσταση ”buy” μετά τα αποτελέσματα εννεαμήνου της τράπεζας.

Η Deutsche Bank επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Τράπεζας Κύπρου υπερέβησαν τις εκτιμήσεις της κατά 15% λόγω χαμηλότερων κοστών και επισφαλειών. Τα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν ιδιαίτερα ισχυρά στο τρίμηνο.

Ως εκ τούτου, ενισχύει κατά 7% τις εκτιμήσεις της για το σύνολο της φετινής ετήσιας χρήσης, κατά 8% για το 2007 και κατά 6% για το 2008. Ανάλογα, αναβαθμίζει την τιμή-στόχο στα 11 από 10 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση ”buy”.

H UBS επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Τράπεζας Κύπρου ξεπέρασαν τις προβλέψεις της κατά 10% και στηρίχτηκαν στην ισχυρή ανάπτυξη σε δάνεια και καταθέσεις στην Κύπρο, στη διεύρυνση των περιθωρίων κερδοφορίας στην Ελλάδα, στα σταθερά κόστη και στη μείωση των επισφαλειών στην αγορά της Κύπρου.

Ως εκ τούτου, αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τις ετήσιες χρήσεις 2006, 2007 και 2008 κατά 7%, 7% και 6% αντίστοιχα λόγω της θετικής αναθεώρησης των προβλέψεων για τα καθαρά έσοδα από τόκους.

Η UBS δίνει νέα τιμή-στόχο στα 14 ευρώ, από 13,01 ευρώ, για τη μετοχή, διατηρώντας τη σύσταση ”buy 1”.

Επισημαίνεται ότι η JP Morgan αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου στα 11,50 ευρώ ή 6,50 κυπριακές λίρες από τα 10,30 ευρώ ή 5,90 κυπριακές λίρες.

Όπως αναφέρει το Reuters, η JP Morgan είπε ότι η αναδιάρθρωση της εταιρίας, η κερδοφορία της στην Ελλάδα και οι υπεράκτιες δραστηριότητές της αναμένεται να στηρίξουν τις αναθεωρήσεις των κερδών της.

Ο οίκος αξιολόγησης διατήρησε την αξιολόγηση ”overweight” για την κυπριακή τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v