Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Πώς είδαν οι αναλυτές την πώληση Armentel

”Καλή” αλλά και ”αναμενόμενη” είδηση για τη μετοχή χαρακτηρίζουν οι περισσότεροι αναλυτές την πώληση από τον ΟΤΕ του 90% της Armentel στη ρωσική Vimpelcom έναντι 342 εκατ. ευρώ συν χρέη 40 εκατ. ευρώ. Πως σχολιάζουν Citigroup, HSBC, Marfin και Πειραιώς.

ΟΤΕ: Πώς είδαν οι αναλυτές την πώληση Armentel
”Καλή” είδηση για τη μετοχή χαρακτηρίζουν οι περισσότερες χρηματιστηριακές την πώληση από τον ΟΤΕ του 90% της Armentel στη ρωσική Vimpelcom έναντι τιμήματος 342 εκατ. ευρώ συν χρέη 40 εκατ. ευρώ.

Η Citigroup με ξεχωριστό της report με ημερομηνία 3 Νοεμβρίου χαρακτηρίζει το τίμημα ”δίκαιο” και εντός του εκτιμώμενου εύρους. Η πώληση της εταιρίας ήταν η φυσική κατάληξη της αναζήτησης αγοραστή, την οποία ξεκίνησε ο ΟΤΕ το καλοκαίρι, ενώ το deal φαίνεται λογικό, αναφέρει ο οίκος, αφού η ”Αρμενία ήταν πάντα σκληρή αγορά για τον ΟΤΕ λόγω πολιτικών αιτιών και έλλειψης συνεργιών”.

Η HSBC τονίζει ότι από τη συναλλαγή προκύπτουν κεφαλαιακά κέρδη 293 εκατ. ευρώ τα οποία θα προσμετρηθούν στα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης.

Η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι η έξοδος του ΟΤΕ από την Αρμενία, μια χώρα μακριά από το βαλκανικό του χαρτοφυλάκιο, σε ένα δίκαιο τίμημα, είναι καλή είδηση για τη μετοχή.



Στα 340 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται η δίκαιη αξία της Armentel, σύμφωνα με τη Marfin Analysis. Επισημαίνεται ότι το deal αποτιμά την εταιρία στα 420 εκατ. ευρώ.

Η Πειραιώς Χρηματιστηριακή τονίζει ότι το τίμημα εξαγοράς είναι 7% υψηλότερο από τις εκτιμήσεις της, ενώ η εξέλιξη είναι θετική καθώς τα χρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άλλους στρατηγικούς τομείς του οργανισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v