Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα εννεάμηνα ο πρώτος λόγος

Στην εγχώρια αγορά οι αναλυτές επικεντρώνουν την προσοχή τους στα αποτελέσματα εννεαμήνου και στις κινήσεις που πραγματοποιούνται σε επιχειρηματικό επίπεδο. Ωστόσο, περιμένουν και το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, αύριο, και τη διαμόρφωση ισορροπιών. Το ενδεχόμενο της συσσώρευσης, πιθανώς ίσως και μιας μικρής διόρθωσης, θεωρεί ανοιχτό μερίδα παραγόντων της αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στα αποτελέσματα εννεαμήνου των εταιριών δίνουν έμφαση οι χρηματιστηριακές στην πρωινή τους αναφορά.

Οι αναλυτές περιμένουν ”ήπιο” άνοιγμα (Εγνατία Finance), αν και άλλοι (Alpha Finance) αναφέρονται στις απώλειες που είχε την Παρασκευή η Νέα Υόρκη.

Εύλογα η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αγορά του κόσμου εκτιμάται πως θα επηρεαστεί από το αποτέλεσμα των αυριανών εκλογών, κυρίως όμως από τον συσχετισμό δυνάμεων που θα διαμορφώνεται. Από αυτή την άποψη μια ενδεχόμενη στάση αναμονής, ενδεχομένως και κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων θέσεων, θα μπορούσε να θεωρηθεί απόλυτα δικαιολογημένη, βραχυπρόθεσμα, στη Wall Street - τουλάχιστον σε αυτό το ενδεχόμενο αναφέρονται οι αναλυτές.

Δεδομένου του βαθμού συσχέτισης της Σοφοκλέους με την πορεία των ξένων αγορών, δεν αποκλείεται ανάλογη τάση να επικρατήσει και στην εγχώρια αγορά, τουλάχιστον για δυο – τρεις συνεδριάσεις.

Σε αυτή την περίπτωση το πιθανότερο είναι πως το ενδιαφέρον των επενδυτών θα παραμείνει επικεντρωμένο σε μετοχές επιμέρους εταιριών, που είτε κινούνται στον επιχειρηματικό τομέα είτε ανακοινώνουν αποτελέσματα 9μήνου.

Μεθαύριο Τετάρτη ανακοινώνει τα μεγέθη ο όμιλος Πειραιώς. Στα επιμέρους, η EFG θέτει τον πήχη για την Τράπεζα Κύπρου στα 10,4 ευρώ ενώ η Π&Κ στα 12 ευρώ, στον ΟΤΕ οι αναλυτές προχωρούν στις πρώτες τους εκτιμήσεις για την πώληση της Armentel στη ρωσική VimpelCom.

Σε αναβάθμιση τιμής-στόχου για τα ΚΑΕ προχωρά η HSBC θέτοντας τον πήχη στα 14,5 ευρώ, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα από το ”διαζύγιο” ΟΠΑΠ – Ιντραλότ καταγράφηκαν στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Από εκεί και πέρα, οι επιχειρηματικές ειδήσεις αφορούν στη Euromedica, στον όμιλο Λαυρεντιάδη, στην αντιπαράθεση ΜΕΒΓΑΛ - Vivartia, στις εξελίξεις από τον κλάδο της πληροφορικής.

Στα επιμέρους, σχολιάστηκαν, μετά το κλείσιμο της Παρασκευής, οι αυξημένες συναλλαγές στη Fintexport, οι τοποθετήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα 3,30 ευρώ της Blue Star, η ζήτηση για μετοχές της ΑΒ Βασιλόπουλος ακριβώς στο κλείσιμο, οι συναλλαγές στη ΜΕΒΑΚΟ και την Κλουκίνας – Λάππας. Να σημειωθεί πως σήμερα η μετοχή της Ασπίδας διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στις νέες μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v