Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απλώς... ανάπαυλα;

Συντηρείται στο πράσινο ο Γενικός Δείκτης με αρωγό τις μετοχές της Eurobank και της Alpha Bank. Μικρές απώλειες για Πειραιώς, Κύπρου και Cosmote μετά τη σημαντική άνοδο των προηγούμενων ημερών. Στο περίπου ένα προς ένα διαμορφώνεται η αναλογία ανοδικών / καθοδικών, ενώ στις 2:16 είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές περίπου 174 εκατ. ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εντός και επί τα αυτά κινείται η αγορά, όσον αφορά στην απόδοση των βασικών δεικτών. Ωστόσο στα επιμέρους, η τάση έχει επιβαρυνθεί, ειδικότερα όσον αφορά σε μετοχές εταιριών μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Θα πρέπει να προσεχθεί πως κάτι ανάλογο παρατηρήθηκε και χθες προς το κλείσιμο της συνεδρίασης, ενώ περίπου στις 14:10 η σχέση ανοδικών προς καθοδικές είχε διαμορφωθεί στο ένα προς ένα.

Αυτό πρακτικά ενισχύει την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς που θεωρούν ανοικτό το ενδεχόμενο μιας περιορισμένης έκτασης κατοχύρωσης θέσεων σε ορισμένους τίτλους της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης και μιας πιθανής συσσώρευσης της αγοράς στο εύρος των 4.180-4.240 μονάδων.

Σε κάθε περίπτωση, διορατικοί παράγοντες της αγοράς σημείωναν πως αναμένουν τη σημερινή συνεδρίαση της Νέας Υόρκης αλλά και την αυριανή, προτού προχωρήσουν στη βραχυπρόθεσμη επαναχάραξη της τακτικής τους.

Δεν είναι τυχαίο πως μετοχές εταιριών από την καλούμενη περιφέρεια, αν και με συναλλαγές λιγότερες των 5.000 τεμαχίων, πιέζονται μέχρι και 7,7% χαμηλότερα.

Κινήσεις χωρίς ιδιαίτερη σημασία και χρηματιστηριακό αντίκρισμα, ωστόσο στη μετοχή της Σέλμαν οι πωλητές φτάνουν μέχρι τα 2,19 ευρώ (-3,5%), στη Σιδενόρ μέχρι τα 7,24 ευρώ (-3,5%, ενώ αύριο φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί το placement σε ξένους θεσμικούς), ενώ χαμηλότερα διαμορφώνεται η τιμή των Minerva, Βαρβαρέσου, Ζήνων, Μπουτάρης, Σωληνουργεία Κορίνθου, Yalco, Χαϊδεμένος, Ολυμπιακή Τεχνική, Lamda Detergent.

Αντιθέτως, από τις μετοχές των οποίων η τιμή διαμορφώνεται σε θετικό έδαφος ανοδική παραμένει η τάση σε Δομική Κρήτης, Μαξίμ, ΔΙΕΚΑΤ, Σφακιανάκης, Ικτίνος, FORTHnet, Νέωριο Συμμετοχών, Καρδασιλάρης, ΔΟΛ, Μπενρουμπή, Τεγόπουλος, Intracom και ορισμένες ακόμη.

Η μετοχή του ΟΛΘ διαμορφώνεται στα 17 ευρώ (2,5%) με συναλλαγές αξίας περίπου 1 εκατ. ευρώ. Στα 7,10 ευρώ διαμορφώνεται κατά 2,3% υψηλότερα η μετοχή της Creta Farm και στα 2,68 ευρώ με κέρδη 2,3% η μετοχή της Mevaco.

Για τη συνέχεια περιμένουμε επιβεβαίωση στη χειρότερη περίπτωση της ενδοσυνεδριακά χαμηλής τιμής ημέρας (4.208,0 μονάδες), που αντιστοιχεί στις 2.325 για τον FTSE 20.

Επισημαίνεται ότι νωρίτερα πέρασε μέσω του Χ.Α. ένα πακέτο 520.000 τεμαχίων της Blue Star στα 3,3 ευρώ ανά μετοχή, που αντιστοιχεί στο 0,495% του μετοχικού της κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v