Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγόμενη διόρθωση με εγχώριες αφορμές

Κάτω από τις 4.200 μονάδες υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης με εμφανή τη διάθεση για ήπια αποκόμιση κερδών σε τηλεπικοινωνίες και τράπεζες. Στο limit down η μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής, προβληματίζει το μεγάλο discount στο placement της Σιδενόρ, ενώ μέχρι στιγμής η προσφορά που εκδηλώνεται σε δεικτοβαρείς τίτλους θεωρείται ελεγχόμενη και απόλυτα φυσιολογική.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Βαραίνει η βραχυπρόθεσμη τάση με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί χαμηλότερα των 4.200 μετά τις 11:15. Χαμηλότερα ”άνοιξαν” και συνέχιζαν οι μετοχές των ΟΤΕ, Cosmote, για να ακολουθήσουν Eurobank, Alpha Bank και εν συνεχεία η μετοχή της Πειραιώς.

Ωστόσο, στις 11:20 οι συναλλαγές διαμορφώνονταν στα 35 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε μάλλον ελεγχόμενη προσφορά για συγκεκριμένους δεικτοβαρείς τίτλους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υποχώρηση του FTSE 20 κατά 0,5% προς τις 2.320 μονάδες.

Από τεχνικής πλευράς αυτή η διόρθωση δεν δημιουργεί, μέχρι στιγμής, ανησυχίες.

Στα ενδιαφέροντα της συνεδρίασης συμπεριλαμβάνονται εκ των πραγμάτων η σημαντική υποχώρηση της μετοχής της Ολυμπιακής Τεχνικής και οι σημαντικές πιέσεις που ασκούνται στη μετοχή της Σιδενόρ.

Για την μεν Τεχνική Ολυμπιακή οι λεπτομέρειες αναφέρονται εκτενώς στο σχετικό θέμα που αφορά στη θυγατρική TOUSA, η οποία κατέγραψε απώλειες 35% στο NYSE.

Όσον αφορά στη δεύτερη, προκαλεί αρνητική εντύπωση το γεγονός πως η τελική διάθεση πραγματοποιήθηκε με σημαντικότατη έκπτωση 10% με βάση τη χθεσινή τιμή της μετοχής.

Αυτό εξ ορισμού δημιουργεί κατά την εκτίμησή μας άνιση μεταχείριση του επενδυτικού κοινού, καθώς ο υποψήφιος αγοραστής χθες μίας μετοχής της Σιδενόρ στα 7,28 ευρώ διαπιστώνει πως αυτή προσφέρεται τελικά στα 6,5 ευρώ.

Από την άλλη, ανοδικά διαμορφώνεται η τάση μετοχών εταιριών κυρίως από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση με το επενδυτικό ενδιαφέρον ισχυρών παικτών να επικεντρώνεται στην αντίδραση του ομίλου Intracom.

Intracom και Intralot θεωρούνται για πολλούς και διάφορους λόγους οι μεγάλοι κερδισμένοι από τις τελευταίες εξελίξεις.

Στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, ξεχώριζαν η υπεραντίδραση της Φιέρατεξ στα 1,34 ευρώ, του Περσέα στα 1,60 ευρώ, της Ευρωπαϊκής Πίστης στα 1,94 ευρώ (με επομένη αντίσταση τα 2,20 ευρώ),των Σφακιανάκη, Mevaco, FORTHnet, Revoil και ορισμένων ακόμη τίτλων από αυτή την κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v