Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεγχόμενη αποθέρμανση - Νέοι πρωταγωνιστές

Εάν εξαιρεθούν η δικαιολογημένη διόρθωση της Cosmote και οι αυξημένες συναλλαγές στην Αγροτική, τα υπόλοιπα παραπέμπουν σε μια μάλλον ήπιων τόνων και ελεγχόμενης μορφής διόρθωση. Η απoθέρμανση, που επιχειρείται από το κλείσιμο της συνεδρίασης της Δευτέρας και συνεχίστηκε χθες, αποβλέπει περισσότερο στη... συγκράτηση δυνάμεων που επιχειρούσαν να ”εκβιάσουν” άμεση συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στα επιμέρους παραμένει επικεντρωμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον με τη μέχρι στιγμής ελεγχόμενη διόρθωση στα βαριά να συντηρείται. Οι απώλειες είναι μεγαλύτερες για τη μετοχή της Cosmote (2,2%), ενώ ακολουθούν Alpha Bank (-0,8%), Eurobank (-1,2%) και Εθνική (-0,6%).

Όμως για το σύνολο των δεικτοβαρών τίτλων η προσφορά, εξαιρουμένης της Αγροτικής, παραμένει σε μετριότατο επίπεδο.

Ωστόσο στην περίπτωση της Πειραιώς οι αγοραστές φτάνουν σήμερα μέχρι τα 23 ευρώ (υψηλό 89 και κάτι μηνών), ενώ στην Εμπορική προς τα 23,70 ευρώ.

Το ενδιαφέρον πάντως φαίνεται πως επικεντρώνεται σε επιλεγμένες μετοχές εταιριών μεσαίας - χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, κάτι που αποτυπώνεται και στη συγκριτική πορεία του SC 80 (-0,06%) έναντι του Mid 40 (-0,70%) και του FTSE 20 (-0,68%).

Στο +11% διαμορφώνεται η μετοχή της Φιερατέξ και στο 1,35 ευρώ, ενώ για τη μετοχή του Σφακιανάκη πλησιάζει η ώρα της υπέρβασης των 10 ευρώ.

Η τιμή της μετοχής της Yalco διαμορφώνεται στο 1,36 ευρώ, ενώ της Creta Farm συνεχίζει ανοδικά προς τα 7,50 ευρώ.

Στη μετοχή του Λιβάνη επιχειρείται η προσέγγιση του προηγούμενου υψηλού, ενώ αυξημένες συναλλαγές περίπου 410 χιλ. τεμαχίων πραγματοποιούνται πέριξ του 1,37 ευρώ για τον Χατζηιωάννου.

Η μετοχή της Mevaco (εταιρίας που προσβλέπει σε περαιτέρω αύξηση των παραγγελιών από τη Frigoglass) αντιδρά κατά 3,1% στα 2,71 ευρώ.

Συνεχίζεται η μόχλευση προς τα 7 ευρώ για τη Revoil, ενώ μετά την τελευταία διόρθωση αντιδρά πάλι προς τα 2,25 ευρώ η Σέλμαν.

Συναλλαγές που δείχνουν διάθεση για υψηλότερες τιμές φαίνεται να πραγματοποιούνται στον Περσέα γύρω από το 1,50 ευρώ, ενώ στη Ridenco παρουσιάζεται κινητικότητα στο 1,16-1,18 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v