Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι λένε οι αναλυτές για 9μηνα ΑΤΕ, ΤΤ, Εμπορικής

Αύξηση 88% στα καθαρά κέρδη της στο εννεάμηνο θα εμφανίσει η Εμπορική Τράπεζα, στα 67 εκατ. ευρώ, ενώ στα 102,5 εκατ. ευρώ εκτιμώνται τα καθαρά κέρδη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και η Αγροτική Τράπεζα αναμένεται να εμφανίσει αύξηση 32% στα 120 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg. Ακόμη υψηλότερες είναι οι προβλέψεις της Eurobank Securities.

Τι λένε οι αναλυτές για 9μηνα ΑΤΕ, ΤΤ, Εμπορικής
Αύξηση 88% στα καθαρά κέρδη της στο εννεάμηνο, στα 127 εκατ. ευρώ από 67 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, αναμένεται να ανακοινώσει η διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg.

Οι αναλυτές της Eurobank Securities επισημαίνουν ότι τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Εμπορικής δεν αναμένεται να αποτελέσουν μεγάλο καταλύτη για την τιμή της μετοχής της, καθώς η Credit Agricole έχει δηλώσει ότι για την επόμενη διετία, οι αυξημένες προβλέψεις θα διαστρεβλώνουν τα αποτελέσματα ενώ ενδέχεται να μη διανεμηθεί και μέρισμα.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, οι επενδυτές δείχνουν να επικεντρώνονται περισσότερο στις μακροπρόθεσμες προοπτικές αναδιάρθρωσης της τράπεζας παρά στις βραχυπρόθεσμες ανακοινώσεις κερδοφορίας.

Η τράπεζα ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου στις 13 Νοεμβρίου, πριν από το άνοιγμα της αγοράς.

Για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, οι αναλυτές περιμένουν ότι τα καθαρά κέρδη του θα διαμορφωθούν στα 102,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τη σχετική δημοσκόπηση του Bloomberg.

Η Eurobank Securities εκτιμά ότι αν και η απουσία τακτικών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων μειώνει την ”ορατότητα”, το Τ.Τ. θα εμφανίσει καλύτερη απόδοση, προβλέποντας καθαρά κέρδη 120 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο, λόγω υψηλότερων καθαρών εσόδων από τόκους, καλύτερων προμηθειών και χαμηλότερου κόστους.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμη την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, ενώ η χρηματιστηριακή περιμένει ότι αυτό θα συμβεί εντός της τελευταίας εβδομάδας του Νοεμβρίου.

Η Αγροτική Τράπεζα αναμένεται να εμφανίσει αύξηση 32% στα καθαρά κέρδη εννεαμήνου, στα 120 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Bloomberg.

Η Eurobank Securities εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της Αγροτικής θα είναι ακόμη υψηλότερα, στα 130 εκατ. ευρώ, λόγω υψηλότερων καθαρών εσόδων από τόκους, αλλά και θετικής συμβολής στην κερδοφορία από τις θυγατρικές της, όπως η Αγροτική Ασφαλιστική.

Η Αγροτική Τράπεζα ανακοινώνει τα αποτελέσματα εννεαμήνου στις 13 Νοεμβρίου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v