Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: Ικανοποιητικό το 9μηνο λένε αναλυτές

Υψηλότερα των προβλέψεων χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της Motor Oil η Citigroup σε έκθεσή της (8/11) διατηρώντας την τιμή –στόχο των 25 ευρώ και τη σύσταση ”buy 1”. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα η Merrill Lynch και επαναλαμβάνει τη σύσταση ”buy”.

Motor Oil: Ικανοποιητικό το 9μηνο λένε αναλυτές
Υψηλότερα των προβλέψεων χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της Motor Oil η Citigroup σε έκθεσή της (8/11) διατηρώντας την τιμή –στόχο των 25 ευρώ και τη σύσταση ”buy 1”.

Ο διεθνής υποβαθμίζει κατά 3% τις εκτιμήσεις για κέρδη 2006 της εισηγμένης, ενώ προβλέπει ότι το μέρισμα ανά μετοχή θα προσεγγίσει το 1,57 ευρώ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της, αν και υψηλότερα των συγκλίνουσων εκτιμήσεων, χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Motor Oil η Merrill Lynch, σε έκθεσή της με ημερομηνία 9 Νοεμβρίου, όπου επαναλαμβάνει τη σύσταση ”buy”, στηριζόμενη στη μερισματική απόδοση του κλάδου που είναι 7,3% των εκτιμήσεων για το 2007.

Ικανοποιητικά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Motor Oil, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της και η HSBC σε έκθεσή της με ημερομηνία 9 Νοεμβρίου, όπου διατηρεί την τιμή στόχο στα 22,5 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση ”neutral”.

Όπως αναφέρει τα αποτελέσματα εννεαμήνου της εταιρίας ωφελήθηκαν μεταξύ άλλων από τον υψηλότερο όγκο πωλήσεων και τα πρόσθετα καθαρά λειτουργικά κέρδη ύψους 31 εκατ. ευρώ, που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην ευνοϊκή συγκυρία στις αγορές συναλλάγματος.

Επισημαίνει ακόμη ότι τα καθαρά κέρδη τριμήνου του ομίλου σημείωσαν ετήσια μείωση 15% στα 43 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω του χαμηλότερου μικτού περιθωρίου διύλισης και τον αρνητικό, αν και μικρό, αντίκτυπο από την αξιολόγηση των αποθεμάτων της και παρά την πλήρη λειτουργία της νέας μονάδας υδροπυρόλυσης.

Ικανοποιημένη εμφανίζεται από τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Motor Oil και η Marfin Analysis, στο πρωινό της report, όπου σημειώνει ότι η εταιρία ξεπέρασε τις προβλέψεις της τόσο σε ότι αφορά το περιθώριο διύλισης όσο και τον όγκο των πωλήσεων.

Σημειώνει ωστόσο ότι δεν θα προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές των προβλέψεών της για το σύνολο του έτους, λόγω του υφιστάμενου ήπιου περιβάλλοντος διύλισης.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ακόμη ότι το περιθώριο διύλισης της εταιρίας κινήθηκε στα περυσινά επίπεδα, ενώ η λειτουργία της μονάδας υδροπυρόλυσης αντιστάθμισε το χαμηλότερο περιθώριο διύλισης που επικρατεί διεθνώς και την αρνητική επίπτωση των αποθεμάτων.

Υψηλότερα των προβλέψεών της και των συγκλίνουσων εκτιμήσεων χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της Motor Oil στο εννεάμηνο η Piraeus Securities, στο πρωινό της report.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι αναμένει την ανακοίνωση της διοίκησης για το ευρύτερο περιβάλλον διύλισης, καθώς όπως σημειώνει τα περιθώρια διύλισης ανακάμπτουν από το χαμηλό επίπεδο του Σεπτεμβρίου, καθώς και τα επενδυτικά σχέδια της εταιρίας που αφορούν στην ενίσχυση της παραγωγικότητάς της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v