Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρίσιμη η συμπεριφορά των τραπεζών

Στα επιμέρους εκτιμάται πως θα παραμείνει επικεντρωμένο το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον των επενδυτών. Κλειδί, η συμπεριφορά της Eurobank, της Πειραιώς, τα 36 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής και το ενδεχόμενο κίνησης της Alpha Bank υψηλότερα και των 24 ευρώ. Συντηρούνται προϋποθέσεις και διαθέσεις ”μόχλευσης” σε ένα μεγάλο μέρος του ταμπλό.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σημείο ισορροπίας και αναφοράς αναζητείται στα περισσότερα χρηματιστήρια. Συμπεριλαμβανόμενης της Σοφοκλέους, όπου η κινητικότητα σε επιχειρηματικό και όχι μόνο επίπεδο συνεχίζεται, δίνοντας τροφή για κινήσεις σε μετοχές επιμέρους εταιριών.

Σύμφωνα με την τεχνική προσέγγιση, οι αναλυτές θεωρούν πως σημείο αναφοράς στο ενδεχόμενο της διόρθωσης την περιοχή των 4.170 μονάδων.

Σύμφωνα με τον Ν. Κωστόπουλο (Εμπορική Τράπεζα) η περιοχή αυτή μέχρι πρότινος ”αντίσταση” αποτελεί μια πρώτη αρκετά ισχυρή ”στήριξη” για τον Γενικό Δείκτη.

Σύμφωνα με μερίδα αναλυτών, για να είναι δυνατή, άμεσα, η επιβεβαίωση της ανοδικής φοράς της αγοράς θα πρέπει να ξεπεραστεί με περισσότερες συναλλαγές η αμέσως προηγούμενη ”κορυφή” τιμών.

Στα επιμέρους, το ενδιαφέρον είναι πως η αγορά ισορροπεί σε υψηλά επίπεδα χωρίς να έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Εθνικής (η τιμή διαμορφώθηκε εχθές στα 36,04 ευρώ) στα οποία προσβλέπουν αρκετοί ”ενεργοί” παίκτες.

Σύμφωνα με την Fortius, το επόμενο σημείο αντίστασης για τη μετοχή της Eurobank διαμορφώνεται στα 27,52 ευρώ (χθεσινή τιμή 26,74 ευρώ). Η μετοχή της Eurobank κινήθηκε εχθές επιθετικά (2,06%) με συναλλαγές περίπου 1,2 εκατ. τεμαχίων.

Ανοδικά στα 23 ευρώ επίσης με αυξημένες συναλλαγές 1,7 εκατ. τεμαχίων κινήθηκε η μετοχή της Πειραιώς, ενώ αυξημένες συναλλαγές 1,5 εκατ. τεμαχίων ”έκλεισε” στα 24 ευρώ η μετοχή της Alpha Bank.

Στα επιμέρους, η Νεοχημική προχωρά σήμερα σε διάθεση 6 εκατ. μετοχών της Lamda Detergent, η αδύναμη χθες συμπεριφορά του Καρδασιλάρη (-4%) μετά από μία βραχύβια προσπάθεια αντίδρασης από τα χαμηλά, οι αυξημένες εχθές συναλλαγές στη μετοχή της Betanet, η κεφαλαιοποίηση των 36 εκατ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Πίστης, το νέο υψηλό της Σελόντα, η αποτίμηση των 45,5 εκατ. ευρώ του Καλπίνη, ο αυξημένος τζίρος στη μετοχή της Aspis Bank, όπως επίσης και στη ΒΙΟΤΕΡ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v