Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Παρασκευής

Οι εταιρίες Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και Ιντρακόμ Συμμετοχών πραγματοποιούν γενική συνέλευση με βασικότερα θέματά τους την υποβολή και έγκριση των οικονομικών καταστάσεων και τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, αντίστοιχα. Συνάντηση του κ. Καραμανλή με τον πρόεδρο της Credit Agricole.

Η ατζέντα της Παρασκευής
Σήμερα, Παρασκευή

Διάφορα

* Ο πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής, συναντάται στις 10:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρόεδρο της Credit Agricole, παρουσία του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργου Αλογοσκούφη.

* Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών,κ. Γ. Αλογοσκούφης, πραγματοποιεί συνάντηση στις 12:00 με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, κ. Β. Πολύδωρα.

Γενικές συνελεύσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε.: Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 11:00, στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλάς, Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή και έγκριση των ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε. και του ομίλου της για τη χρήση από 1/7/2005 έως 30/6/2006 μαζί με τις σχετικές Εκθέσεις Διαχείρισης του διοικητικού συμβουλίου και των ορκωτών ελεγκτών.

2. Απαλλαγή των μελών του διοικητικού συμβουλίου και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της χρήσης από 1/7/2005 έως 30/6/2006.

3. Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 4.471.117,14 ευρώ, με κεφαλαιοποίηση αποθεματικού υπεραξίας παγίων σύμφωνα με τον Ν.2065/1992 ύψους 2.857.277,99 ευρώ και κεφαλαιοποίηση φορολογημένων εκτάκτων αποθεματικών ύψους 1.613.839,15 ευρώ, με έκδοση και διανομή δωρεάν μετοχών σε παλαιούς μετόχους, και τροποποίηση των περί κεφαλαίου άρθρων 3 και 28 του καταστατικού.

4. Έγκριση της εκλογής των κ. Αθανασίου Καΐση και Νικολάου Κέζου για τη συμπλήρωση της σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου.

5. Απόσυρση του 50,01% της ποσόστωσης ζάχαρης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε. έως τις 31//1/2007, με τη μερική διάλυση - μετατροπή των εγκαταστάσεων παραγωγής των εργοστασίων Λάρισας και Ξάνθης από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε σε μονάδες παραγωγής προϊόντων μη υπαγόμενων στην Κοινή Οργάνωση Αγοράς για τη ζάχαρη (βιοαιθανόλη).

6. Έγκριση αμοιβών μελών διοικητικού συμβουλίου για τη χρήση από 1/7/2005 έως 30/6/2006 και καθορισμός αυτών για την επόμενη χρήση.

7. Εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών ελεγκτών για τη χρήση από 1/7/2006 έως 30/6/2007 και προσδιορισμός της αμοιβής αυτών.

8. Έγκριση σύναψης Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου με την ΑΤΕ Ασφαλιστική για τα εκτελεστικά και λοιπά μέλη του διοικητικού συμβουλίου καθώς και τα διευθυντικά στελέχη της ΕΒΖ Α.Ε. για ευθύνη έναντι τρίτων.

9. Άλλες ανακοινώσεις.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Α’ Επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 11:00, στα γραφεία της έδρας της, στο 19ο χλμ. νέας οδού Παιανίας - Μαρκοπούλου, Παιανία, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών, προς απόσβεση του χρεωστικού υπολοίπου που προέκυψε από την πρώτη εφαρμογή των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (αλλαγή Λογιστικών Αρχών) και παροχή σχετικής εξουσιοδότησης προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας για την εκτέλεση της απόφασης αυτής. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας περί μετοχικού κεφαλαίου.

Διεθνή

Γαλλία

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή (Οκτώβριος).

- Εμπορικό ισοζύγιο (Σεπτέμβριος).

- Βιομηχανική παραγωγή (Σεπτέμβριος).

- Ανακοίνωση ΑΕΠ (γ’ τρίμηνο).

Ευρωζώνη

- Ανακοίνωση του δείκτη των δεικτών για τις χώρες του ΟΟΣΑ (Σεπτέμβριος).

Σάββατο 11/11

Διάφορα

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, θα είναι ομιλητής στις 09:30, στο συνέδριο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής.

Στις 20:30, ο Υπουργός θα είναι ομιλητής στο δείπνο που διοργανώνει η Εθνική Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την επέτειο των 80 χρόνων από την ίδρυσή της. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v