Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική αυτονόμηση για Σοφοκλέους

Ανοδική συνεδρίαση- έστω και με διαφορετικούς πρωταγωνιστές- τόσο στην υψηλή, όσο και στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις. Κέρδη μεγαλύτερα των 2 ποσοστιαίων μονάδων για Αγροτική, Eurobank και Cosmote, κάπως μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα στη μικρή κεφαλαιοποίηση, ενώ τεχνικά FTSE και Γενικός Δείκτης συνεχίζουν να δίνουν αρνητικές αποκλίσεις.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ανοδική συνεδρίαση εν μέσω ουδέτερου έως ελαφρώς αρνητικού διεθνούς κλίματος με τη δεύτερη σειρά των δεικτοβαρών τίτλων να αναλαμβάνουν την ”υποχρέωση” να ωθήσουν υψηλότερα τον γενικό Δείκτη, ενώ σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση συνεχίστηκε το rotation των τελευταίων ημερών, έστω κι αν η εικόνα σήμερα έδειχνε ελαφρώς μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα.

Έτσι στην πρώτη γραμμή διάκρισης και με κέρδη μεγαλύτερα των 2 ποσοστιαίων μονάδων βρέθηκαν Cosmote, Eurobank και Αγροτική, αξιοσημείωτα κέρδη για Πειραιώς, Intracom, θετική μεταβολή για Alpha Bank, Εμπορική, Κύπρου, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, ΚΑΕ, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Τιτάνα, Folli Follie.

Αντίθετα, με μικρές απώλειες τερμάτισαν τη συνεδρίαση Εθνική και ΟΤΕ και αμετάβλητος ο τίτλος του Γερμανού.

Η σημερινή συνεδρίαση πρόσθεσε στα συμπεράσματα των προηγούμενων ότι το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις δείχνει εξαιρετικά πιθανόν να συνεχίζεται αν δεν υπαρξουν ”εισαγόμενες” αρνητικές εκπλήξεις και αν οι δεικτοβαρείς τίτλοι διακρατήσουν τουλάχιστον τα κεκτημένα.

Σαφώς περισσότερο αισιόδοξη δείχνει η άποψη της Eurobank Securities, η οποία θεωρεί εξαιρετικά πιθανή την κίνηση του Γενικού Δείκτη προς τις 4.500 και του FTSE προς τις 2.400 μονάδες.

Πάντως όσον αφορά την τεχνική εικόνα, τόσο ο Γενικός Δείκτης όσο και ο FTSE συνέχισαν και σήμερα να δίνουν αρνητικές αποκλίσεις. Όμως δεν αλλάζει κάτι όσο ο FTSE κινείται υψηλότερα των 2.320 μονάδων. Σε αντίθετη περίπτωση η επόμενη στήριξη στις 2.314 μονάδες και οι πρώτες αντιστάσεις στις 2,341 και 2.356 μονάδες.

Σαφώς μεγαλύτερα κέρδη όσον αφορά τα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης στην αγορά παραγώγων που εξάλειψαν τις όποιες μικρές υποτιμήσεις όμως οι σχετικά ισχνές συναλλαγές δεν επιτρέπουν την εξαγωγή ”ασφαλών” συμπερασμάτων.

Ο Γενικός Δείκτης σε αντίθεση με τη χτεσινή συνεδρίαση ξεκίνησε με ανοδικό gap έφτασε μέχρι τις 4.223,78 μονάδες, υποχώρησε προσκρούοντας 2 φορές στο επίπεδο των 4.210 και έκλεισε τελικά στις 4.215,4 μονάδες με κέρδη 0,54% ,ενώ ο τζίρος ακούμπησε τα 334 εκατ. από τα οποία τα 36,5 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη η τελική εικόνα με 159 ανοδικές μετοχές έναντι 89 πτωτικών όμως η σχετική επιφύλαξη επέτρεψε μόλις σε 6 τίτλους να καταγράψουν κέρδη μεγαλύτερα των 7 ποσοστιαίων μονάδων.

Όσον αφορά τις επιμέρους μετοχές, συνέχισε ανοδικά η Προοδευτική, με επιθετικές διαθέσεις από την αρχή της συνεδρίασης, οι αγοραστές στην Alco, η Τεχνική Ολυμπιακή προσπάθησε να πάρει πίσω μέρος των χθεσινών απωλειών, συνέχισε ανοδικά με λίγες σχετικά συναλλαγές ο Πετρόπουλος, πολύ καλή τεχνική εικόνα για τον Χατζηιωάννου, κινητικότητα στη Σίδμα και πολύ περισσότερο στη Βιοτέρ, η αύξηση των συναλλαγών δείχνει να βοηθά την Betanet για κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα, πέρασε τα 10 ευρώ ο Σφακιανάκης, ενώ αξιοπρόσεχτο αγοραστικό ενδιαφέρον παρουσίασαν Σελόντα και η ”συγγενική” Interfish.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v