Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG Sec.: Στις 4.500 μονάδες ”βλέπει” τον Γ.Δ.

Θετική δηλώνει για τη δυναμική του Γενικού Δείκτη η Eurobank Securities, κρίνοντας ότι τόσο το εγχώριο, όσο και το διεθνές περιβάλλον παραμένουν υποστηρικτικά. Παράλληλα επαναδιατυπώνει την τιμή- στόχο των 4.500 μονάδων για τον ΓΔ και των 2.400 μονάδων για τον FTSE 20. Tα top picks και οι προβλέψεις για τα κέρδη του 2006 και του 2007

EFG Sec.: Στις 4.500 μονάδες ”βλέπει” τον Γ.Δ.
Θετική δηλώνει για τη δυναμική του Γενικού Δείκτη η Eurobank Sec. στο ”Greece: Equities outlook” (9/11), κρίνοντας ότι τόσο το εγχώριο όσο και το διεθνές περιβάλλον παραμένουν υποστηρικτικά της Σοφοκλέους.

Παράλληλα επαναδιατυπώνει την τιμή - στόχο των 4.500 μ. για τον Γενικό Δείκτη και των 2.400 μονάδων για τον FT 20 (έως το τέλος του 2006), ενώ αναθεωρεί υψηλότερα τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή των εταιριών του Γ.Δ. εκτιμώντας ότι θα ”τρέξουν” με ρυθμό 22,2% το 2006, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για αύξηση κατά 20,9%.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, το ”αισιόδοξο” σενάριο συγκεντρώνει πιθανότητες υλοποίησης 70%.

Ωστόσο, παραθέτει και ένα απαισιόδοξο σενάριο για την πορεία του Γ.Δ., στο οποίο δίνει πιθανότητες πραγματοποίησης μόλις 30%, βάσει του οποίου αυτός θα κινηθεί στην περιοχή των 4.000 και 4.230 μονάδων.

O τραπεζικός κλάδος διατηρεί τη μεγαλύτερη συμβολή στην αύξηση των κερδών ανά μετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων, με τα EPS των ελληνικών τραπεζών να εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν αύξηση 54% στο σύνολο της χρήσης 2006.

Η χρηματιστηριακή είναι αισιόδοξη και για τη χρήση 2007, στην οποία εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων που συμπεριλαμβάνει στο focus list της θα εμφανίσουν άνοδο 16,1%.

Τα top picks της χρηματιστηριακής διαχωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες, στις μετοχές που ”εμπλέκονται” σε διαδικασία αναδιάρθρωσης ή ιδιωτικοποίησης, σε αυτές που διαθέτουν προοπτικές για διεθνή ή περιφερειακή επέκταση, στους τίτλους αναπτυξιακών εταιριών με λογική αποτίμηση και στις μετοχές σε κλάδους που αναμένεται να ανακάμψουν.

Από τις μετοχές που ”εμπλέκονται” σε σενάρια αναδιάρθρωσης ή ιδιωτικοποίησης, η χρηματιστηριακή ξεχωρίζει τον ΟΤΕ, στον οποίο δίνει σύσταση ”outperform”. Επισημαίνει ότι η συνεχιζόμενη διαδικασία αναδιάρθρωσης αναμένεται να βελτιώσει την αποδοτικότητα του ομίλου ενώ η Cosmote αναμένεται να αποτελέσει τον κύριο αναπτυξιακό μοχλό του OTE.

Στους βασικούς καταλύτες για τον ΟΤΕ συμπεριλαμβάνεται επίσης η εξαγορά της Γερμανός, η οποία αναμένεται να βελτιώσει το εμπορικό προφίλ αλλά και τη στρατηγική του στο ADSL. Παράλληλα, η αναμενόμενη εισαγωγή στο χρηματιστήριο της θυγατρικής RomTelecom στο πρώτο εξάμηνο του 2007 εκτιμάται ότι θα βελτιώσει την κεφαλαιοποίηση του Οργανισμού, ενώ τα σχέδια της κυβέρνησης για πώληση μεγάλου μεριδίου σε στρατηγικό επενδυτή στηρίζουν τη μετοχή του. Αν και η μετοχή εμφανίζεται πλήρως αποτιμημένη έναντι αυτών του κλάδου, η Eurobank θεωρεί ότι η διοίκηση μπορεί να απελευθερώσει αξία από την περαιτέρω αναδιάρθρωση και τις συνέργιες εντός του ομίλου.

Στις μετοχές που ξεχωρίζουν για τις προοπτικές διεθνούς επέκτασης, η Eurobank ξεχωρίζει τους τίτλους της Coca Cola, της Vivartia, της Frigoglass και της Intralot, στις οποίες θέτει σύσταση ”outperform”.

Για τη μετοχή της Coca Cola, η χρηματιστηριακή θέτει τιμή-στόχο στα 28 ευρώ, επισημαίνοντας ότι ο τίτλος παραμένει ελκυστικός συνδυάζοντας ”λογικούς” ρυθμούς ανάπτυξης με αμυντικά χαρακτηριστικά.

Στη μετοχή της Vivartia, η Eurobank θέτει τιμή-στόχο στα 15,59 ευρώ, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου 27% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, ενώ επισημαίνει ότι θα αναθεωρήσει την τιμή-στόχο αμέσως μετά τα αποτελέσματα εννεαμήνου, ώστε να συμπεριλάβει τις τρέχουσες τάσεις στις αγορές που δραστηριοποιείται.

Για τον τίτλο της Frigoglass, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι παραμένει λογικά αποτιμημένος, διατηρώντας μικρό premium έναντι των διεθνών μετοχών του κλάδου. Θεωρεί ότι αυτό το premium είναι δικαιολογημένο, καθώς η εταιρία χαρακτηρίζεται από αύξηση κερδοφορίας και προοπτικές υψηλότερες του μέσου όρου.

Το εύρος αποτίμησης της μετοχής της Intralot είναι 21,11-34,69 ευρώ, με τον μέσο όρο να διαμορφώνεται στα 26,09 ευρώ, προσφέροντας ικανοποιητικά περιθώρια ανόδου έναντι της τρέχουσας τιμής στην αγορά.

Η Eurobank εκτιμά ότι έχει σημαντικές προοπτικές να αναλάβει νέα συμβόλαια καθώς και να αναπτύξει κερδοφόρα τα τρέχοντα συμβόλαια, αξιοποιώντας την αξιόλογη εμπειρία της στη διαχείριση ρίσκου, τα εξειδικευμένα προγράμματα υπολογιστών του κλάδου και στην ανάπτυξη νέων παιχνιδιών.

Στους τίτλους με λογική αποτίμηση και αναπτυξιακές προοπτικές, η χρηματιστηριακή προτιμά τις μετοχές των Alpha Bank, Τιτάνα, Σαράντη και Jumbo, στις οποίες θέτει σύσταση ”outperform”.

Η μετοχή της Alpha Bank αποτελεί το top pick της χρηματιστηριακής για το 2007, λόγω της ελκυστικής της αποτίμησης, της θέσης της τράπεζας στην αγορά και της ικανότητάς της να πετυχαίνει τους στόχους της.

Η μετοχή του Τιτάνα διαπραγματεύεται σε επίπεδα ευθυγραμμισμένα με τις εταιρίες του κλάδου. Ωστόσο, σύμφωνα με την Eurobank, το αναπτυξιακό προφίλ της, η ισχυρή διοίκηση και οι προσδοκίες για περαιτέρω επέκταση επιτρέπουν ένα premium.

Η μετοχή του Σαράντη διαπραγματεύεται σε discount 40% έναντι των εταιριών του κλάδου στις διεθνείς αγορές, με τη χρηματιστηριακή να θεωρεί αδικαιολόγητο το discount, δεδομένης της στρατηγικής επέκτασης της εταιρίας.

Η Eurobank εκτιμά ότι η Jumbo θα συνεχίσει να κινείται με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης και το 2007.

Στις μετοχές που βασίζονται σε σενάριο ανάκαμψης, η Eurobank Sec. ξεχωρίζει αυτή της Ελληνικής Τεχνοδομικής, στην οποία θέτει τιμή-στόχο στα 9,8 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v