Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Μπαράζ αναβαθμίσεων από αναλυτές

Σε μπαράζ αναβαθμίσεων έχουν αποδυθεί οι αναλυτές για τη μετοχή της Cosmote μετά τα υψηλότερα των προβλέψεων μεγέθη που κατέγραψε η εισηγμένη στο εννεάμηνο. Νέες τιμές - στόχους θέτουν Lehman Brothers, P&K και Piraeus Sec.

Cosmote: Μπαράζ αναβαθμίσεων από αναλυτές
Σε μπαράζ αναβαθμίσεων έχουν αποδυθεί οι αναλυτές για τη μετοχή της Cosmote μετά τα υψηλότερα των προβλέψεων μεγέθη που κατέγραψε η εισηγμένη στο εννεάμηνο.

Αναλυτικότερα, στα 24 ευρώ, από 22,5 ευρώ προηγουμένως αυξάνει την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Cosmote η Lehman Brothers σε έκθεσή της (10/11), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”overweight”.

O διεθνής οίκος χαρακτηρίζει ισχυρά τα αποτελέσματα της εταιρίας και προχωρά σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τα κέρδη της ανά μετοχή. Tα EPS προβλέπονται πλέον στα 458 εκατ. ευρώ το 2007 και στα 502 εκατ. ευρώ το 2008.

Στα 23,5 ευρώ, από 20,7 ευρώ προηγουμένως αυξάνει την τιμή - στόχο για τη μετοχή της Cosmote η P&K στο πρωινό report (10/11) μετά την ανακοίνωση υψηλότερων των εκτιμήσεων αποτελεσμάτων από την εταιρία.

Aπό την πλευρά της, η Piraeus Sec. αυξάνει στα 24,1 ευρώ από 21,4 ευρώ προηγουμένως , την τιμή - στόχο για την μετοχή της Cosmote αναβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε ”outperfom” από ”neutral”.

Χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Cosmote υψηλότερα των προβλέψεων, κυρίως λόγω των δραστηριοτήτων στην εγχώρια αγορά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, τα EBITDA της Cosmote θα παρουσιάσουν μέση ετήσια αύξηση 15%, ενώ τα έσοδα προβλέπεται να παρουσιάσουν μέση ετήσια αύξηση 16% την περίοδο 2007-09.

Η Marfin Analysis χαρακτηρίζει υψηλότερα των εκτιμήσεων τα μεγέθη της εισηγμένης, τονίζοντας ότι θα προχωρήσει σε θετική αναθεώρηση των προβλέψεων για τα κέρδη 2007-09 κατά 8%-10%, ενώ δηλώνει ότι παραμένει θετική.

H Εθνική ΑΧΕ κρίνει ισχυρά τα αποτελέσματα της εταιρίας, ενώ η Proton υπογραμμίζει ότι τα μεγέθη της διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων σε όλα τα επίπεδα.

Από την πλευρά της, η HSBC εστιάζει στις δηλώσεις της διοίκησης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης. Σύμφωνα με την Cosmote οι ενοποιημένες πωλήσεις προβλέπεται να αυξηθούν υψηλότερα του 30% τόσο το τρέχον έτος όσο και το 2007, ενώ οι κεφαλαιουχικές δαπάνες εκτιμάται ότι θα μειώνονται κατά 10% τα προσεχή 3 έτη έως το 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v