Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Το επιχειρηματικό σχέδιο της Alpha Bank για τα έτη 2007-2010, η επένδυση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στη SENCAP, οι εξελίξεις στον διαγωνισμό για τον ΟΛΠ, οι παρουσιάσεις του ΟΠΑΠ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Το επιχειρηματικό σχέδιο της Alpha Bank για τα έτη 2007-2010, η επένδυση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στη SENCAP, οι εξελίξεις στον διαγωνισμό για τον ΟΛΠ, οι παρουσιάσεις του ΟΠΑΠ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Alpha Bank: Δεν υπάρχει χώρος για μικρές τράπεζες, υπογραμμίζει με δηλώσεις του στην ”Ημερησία” ο πρόεδρος του ομίλου της Alpha Bank, κ. Ιωάννης Κωστόπουλος, ο οποίος προαναγγέλλει εξαγορά της Alpha στην Τουρκία και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο στρατηγικής συμμαχίας. Στρατηγικός στόχος της τράπεζας, σύμφωνα με το νέο επιχειρηματικό σχέδιό της για τα έτη 2007-2010, είναι να συγκαταλέγεται στις τρεις πρώτες τράπεζες σε κάθε χώρα των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης όπου δραστηριοποιείται ή να διατηρεί μερίδιο τουλάχιστον 10%.

ΔΕΗ: Κεφάλαια έως 60 εκατ. ευρώ σκοπεύει να επενδύσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης για το μερίδιο 10% που αποκτά στη SENCAP, την υπό σύσταση μικτή εταιρία της ΔΕΗ με την αμερικανική Contour Global, για τις ενεργειακές επενδύσεις στα Βαλκάνια. Στην ιστοσελίδα της η EBRD παρουσίασε για πρώτη φορά το σχέδιο συμμετοχής της στη SENCAP, καθώς ολοκληρώνονται οι διαδικασίες ίδρυσης της εταιρίας, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”.

ΟΠΑΠ: Μια σειρά παρουσιάσεων σε ξένους θεσμικούς που επιθυμούν να ενημερωθούν με σαφήνεια για τη στρατηγική του ΟΠΑΠ διοργανώνει, με βάση πληροφορίες, η διοίκηση της εταιρίας το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με την ”Ημερησία”. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με εκπροσώπους θεσμικών κεφαλαίων και στελέχη ξένων οίκων σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

ΟΛΠ: Πολιτική κάλυψη για τις περαιτέρω κινήσεις της στο ζήτημα της παραχώρησης του εμπορικού λιμένα Πειραιά σε ιδιώτες θα επιδιώξει να έχει σήμερα η διοίκηση του ΟΛΠ, η οποία ζητά να συναντηθεί εντός της ημέρας με τον υπουργό Οικονομίας, σύμφωνα με την ”Ημερησία”. Έως τη συνάντηση αυτή, η διοίκηση του οργανισμού θα επιμείνει να κρατά κλειστά τα χαρτιά της σχετικά με το αν το βράδυ της Παρασκευής συνεδρίασε τελικά και αποφάσισε να δημοσιεύσει – όπως θέλουν ορισμένες πληροφορίες – τη διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση σε ιδιώτες του σταθμού διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, σημειώνει η εφημερίδα.

ΕΒΖ: ”Τέλος εποχής” για τα εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Λάρισα και στην Ξάνθη, τα οποία αναστέλλουν τη δραστηριότητά τους ως μονάδες παραγωγής ζάχαρης και θα μετατραπούν σε μονάδες παραγωγής βιοαιθανόλης. Η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη επικύρωσε τη σχετική πρόταση του Δ.Σ. της εταιρίας, την ίδια στιγμή που ο εκπρόσωπος του μεγαλομετόχου, ήτοι της ΑΤΕ, κ. Ν. Κέζος, άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει συνεργασία με στρατηγικό επενδυτή. Αντίθετοι στο ενδεχόμενο αυτό δηλώνουν οι εργαζόμενοι της εταιρίας.

ΟΤΕ: Συμβιβαστική λύση για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στον ΟΤΕ ζητά τώρα από τους εργαζομένους ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Π. Βουρλούμης. Σε επιστολή που έστειλε προς τους εργαζομένους, ο κ. Βουρλούμης υποστηρίζει ότι ”θα ήταν προτιμότερο από κάθε άποψη ο εκσυγχρονισμός του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού να προέλθει από διαπραγματεύσεις και όχι να επιβληθεί”. Λίγες ώρες νωρίτερα, την Παρασκευή, οι εργαζόμενοι είχαν αποχωρήσει από τη συνάντηση με τον κ. Βουρλούμη, τονίζοντας ότι επήλθε ρήξη με τη διοίκηση και ότι θα αντιδράσουν δυναμικά στα σχέδια της κυβέρνησης για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ αλλά και στη νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στον Οργανισμό.

Marfin Popular: Τον έλεγχο του 20% της Marfin Popular Bank θα επιδιώξει να αποκτήσει το Dubai Investment μετά την ολοκλήρωση των δημόσιων προτάσεων της Λαϊκής προς τη Marfin και την Εγνατία Τράπεζα, όπως αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”. Σημειώνεται ότι το Dubai θα κατέχει το 14% της Marfin Popular Bank μετά την ολοκλήρωση της τριπλής συγχώνευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v