Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αναβαθμίσεις δημιουργούν θετικό κλίμα

Η μετριότατη προσφορά που πίεσε αρχικά χαμηλότερα τις Εθνική, Eurobank έδωσε τη θέση της σε αγοραστές που συνέβαλαν στον μηδενισμό των απωλειών, ύστερα από τις θετικές αναλύσεις - αναβαθμίσεις που δημοσίευσαν ελληνικοί και ξένοι οίκοι. Στο ”πράσινο” ο FTSE 20, με τον ΟΤΕ να περιορίζει τις απώλειες και ένα ευρύτερο μέρος του ταμπλό να περιμένει με καλές προϋποθέσεις τη συνέχιση της συνεδρίασης μετά τις 14:00.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η ομοβροντία θετικών αναλύσεων ξένων και ελληνικών επενδυτικών οίκων, η ψήφος εμπιστοσύνης της Eurobank προς την Εθνική (μόλις μία μέρα μετά την ανάλυση της πρώτης για στόχευση του Γενικού Δείκτη προς τις 4.500 μονάδες), είναι προφανές πως συμβάλουν στη δημιουργία θετικού κλίματος στη Σοφοκλέους.

Πέραν όλων αυτών, η επιμονή των ισχυρών ”παικτών” γίνεται κάτι περισσότερο από προφανής όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της χρήσης. Εύλογα γιατί.

Πράγματι στο ταμπλό η αρχική πίεση που είχε εκδηλωθεί σε μετοχές των Eurobank, Εθνικής, με μετριότατες όπως είχαμε επισημάνει συναλλαγές, σχεδόν ”μηδενίστηκαν”.

Η μόνη μετοχή που φαίνεται να ”βαραίνει” τον FTSE 20, που ωστόσο έχει περάσει σε θετικό έδαφος (0,18%), είναι αυτή του ΟΤΕ. Η μετοχή του Οργανισμού υποχωρεί κατά 1,05%, διαμορφώνεται στα 20,72 ευρώ, οι συναλλαγές όμως των περίπου 380 χιλ. τεμαχίων (στις 12:55) είναι… αστείες.

Επιπρόσθετα, η υπεραντίδραση της Cosmote (2,9%) προφανώς και ευνοεί τη μητρική, όπως επισημαίνεται στο σχετικό θέμα.

Πηγαίνοντας προς τις 14:00 θα λέγαμε πως έχουμε το κλίμα αυτό που χρειαζόμαστε προκειμένου να συντηρηθούν προϋποθέσεις ”μόχλευσης” για ένα ευρύτερο μέρος της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Δεν είναι τυχαίο πως στις 12:57 ο Small Cap 80 αντιδρούσε κατά 0,8% έναντι 0,38% του Γενικού Δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v