Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS για ΟΤΕ: Στα 24,7 ευρώ ο στόχος λόγω Cosmote

Στα 24,7 ευρώ από 23,5 ευρώ αυξάνει την τιμή - στόχο για τον ΟΤΕ η UΒS σε ανάλυσή της με ημερομηνία 10 Νοεμβρίου, λόγω των αποτελεσμάτων εννεαμήνου της Cosmote τα οποία ανακοινώθηκαν και ήταν υπεράνω των προβλέψεων.

UBS για ΟΤΕ: Στα 24,7 ευρώ ο στόχος λόγω Cosmote
Στα 24,7 ευρώ από 23,5 ευρώ αυξάνει την τιμή - στόχο για τον ΟΤΕ η UΒS σε ανάλυσή της με ημερομηνία 10 Νοεμβρίου, λόγω των αποτελεσμάτων εννεαμήνου της Cosmote τα οποία ανακοινώθηκαν χθες και ήταν υπεράνω των προβλέψεων.

Όπως αναφέρει η Citigroup, τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Cosmote ανακοινώθηκαν υπεράνω των εκτιμήσεών της. Η ελληνική εταιρία κινητής τηλεφωνίας εξακολουθεί να απολαμβάνει υγιή μεγέθη σε ό,τι αφορά τα έσοδα, καθώς και υγιή περιθώρια.

Ο οίκος επισημαίνει την ικανότητα της διοίκησης της Cosmote να επιτυγχάνει τους οικονομικούς της στόχους και προχωρά σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών του για τα κέρδη ανά μετοχή του ΟΤΕ κατά 4% για το 2007 και κατά 9% για το 2008.

Μια υποθετική εξαγορά των μειοψηφιών της από τον OTE θα φαινόταν περισσότερο λογική τώρα, δεδομένων των αναπτυξιακών προοπτικών της Cosmote, αναφέρει ο οίκος.

Μια συμφωνία σε μετρητά θα μπορούσε να ενισχύσει τη μόχλευση των κεφαλαίων του οργανισμού που βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο, να ενδυναμώσει τα κέρδη ανά μετοχή κατά 15%, αφήνοντας το εκτιμώμενο P/Ε 2007 του Οργανισμού στο 13, σε αντίστοιχα επίπεδα με αυτό των ανταγωνιστών του, αλλά με τον ΟΤΕ να διαθέτει πολύ σημαντικότερα περιθώρια ανάπτυξης έναντι αυτών.

Η μετοχή του ΟΤΕ εκλεισε τη συνεδρίαση της 9ης Νοεμβρίου στα 20,94 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v