Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eθνική: Στα 40,5 ευρώ τη ”βλέπει” η Eurobank Sec.

Τιμή–στόχο στα 40,5 ευρώ θέτει για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Eurobank Sec. σε έκθεσή της (10/11) με τίτλο ”Expansion in Turkey” διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”outperform”. Με την εξαγορά της Finansbank η Εθνική μεταλλάσσεται σε έναν ”πραγματικό διεθνή παίκτη” με τη ΝΑ. Ευρώπη και την Τουρκία να συμβάλουν περισσότερο από 30% των εκτιμώμενων κερδών έως το 2008, επισημαίνει η EFG Sec.

Eθνική: Στα 40,5 ευρώ τη ”βλέπει” η Eurobank Sec.
Τιμή–στόχο στα 40,5 ευρώ θέτει για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Eurobank Sec. σε έκθεσή της (10/11) με τίτλο ”Expansion in Turkey” διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”outperform”.

H χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει ελκυστική την αποτίμηση της Εθνικής και προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη της περιόδου 2005-08 θα καταγράψουν μέση ετήσια αύξηση κατά 27%.

Με την εξαγορά της Finansbank η Εθνική Τράπεζα μεταλλάσσεται σε έναν ”πραγματικό διεθνή παίκτη” με τη ΝΑ. Ευρώπη και την Τουρκία να συμβάλουν περισσότερο από 30% των εκτιμώμενων κερδών έως το 2008, επισημαίνει η EFG Sec.

Oι προοπτικές ανάπτυξης της Τουρκίας είναι σημαντικές λόγω του χαρακτήρα της οικονομίας της γείτονος χώρας, αναφέρει η χρηματιστηριακή, τονίζοντας ωστόσο ότι η εξαγορά ενισχύει το προφίλ ρίσκου (risk profile) της τράπεζας καθώς ένα σημαντικό τμήμα των εσόδων της θα πραγματοποιείται σε αναδυόμενες αγορές.

Η νέα Εθνική, όπως την αποκαλεί η EFG Sec., διαπραγματεύεται 11,6 φορές τα εκτιμώμενα EPS και 3 φορές το προβλεπόμενο BVPS (εκτός του goodwill) 2008, αποτίμηση που κρίνεται ελκυστική.

Θεωρούμε ότι η Εθνική ταιριάζει στο προφίλ των επενδυτών που είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν το ρίσκο της επέκτασης στην Τουρκία και τη βραχυχρόνια διακύμανση που πιθανόν να συνδέεται με αυτή, αναφέρεται στην έκθεση της Eurobank Sec.

Η τιμή–στόχος της Eurobank Sec. υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 11,8% από τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ η μετοχή της Εθνικής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 9ης Νοεμβρίου στα 36,04 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v