Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεχωρίζουν Πειραιώς - Κύπρου και SC 80

Σε σχετικά μικρό εύρος διακύμανσης κινείται μέχρι τώρα ο Γενικός Δείκτης, ενώ από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους με αξιοσημείωτα κέρδη μόνο Πειραιώς και Τράπεζα Κύπρου. Από εκεί και χαμηλότερα συνεχίζεται το σχετικό αγοραστικό ενδιαφέρον, αν και λείπουν προς το παρόν οι ακραίες ημερήσιες διακυμάνσεις. Στο δύο προς ένα η σχέση ανοδικών / πτωτικών μετοχών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συμπληρώνεται περίπου μία ώρα συνεδρίασης με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά τις αρχικές διακυμάνσεις και να κινείται με θετικό πρόσημο, έστω κι αν μέχρι στιγμής το εύρος διακύμανσης περιορίζεται στις 13 μονάδες (μέχρι στιγμής χαμηλό 4.258,52, υψηλό 4.271,52).

Είναι ενδεικτικό ότι από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους μόνο Πειραιώς και Κύπρου κινούνται με αξιοσημείωτα κέρδη, ενώ όλοι οι άλλοι τίτλοι του FTSE περιορίζονται σε κίνηση πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος.

Εν τω μεταξύ, από εκεί και χαμηλότερα συνεχίζεται η σχετική κινητικότητα σε αρκετές μετοχές μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης, όμως και σε αυτή την περίπτωση είναι ορατή η σχετική επιφυλακτικότητα, καθώς αρκετοί των εμπλεκομένων περιμένουν την αγορά μετά τις 13:55’ για να αποφασίσουν τις ημερήσιες κινήσεις τους.

Εξαιρετικά περιορισμένη μέχρι στιγμής σε συναλλαγές και η συνεδρίαση στην αγορά παραγώγων, όπου οι εκεί εμπλεκόμενοι ουσιαστικά ακολουθούν την υποκείμενη, όμως δεν αποκλείεται στη διάρκεια της ημέρας οι συναλλαγές να αυξηθούν κυρίως λόγω μετακύλισης θέσεων αφού την Παρασκευή λήγουν τα ΣΜΕ Νοεμβρίου.

Τεχνικά ζητούμενο για τη σημερινή συνεδρίαση είναι ει δυνατόν το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 4.275 μονάδων, κάτι το οποίο τεχνικά τουλάχιστον θα ανοίξει τον δρόμο για κίνηση προς τις 4.305 και 4.334 μονάδες.

Όσον αφορά στους μέχρι στιγμής ημερήσιους πρωταγωνιστές ξεχωρίζουν οι Αθηνά, Δρομέας, BYTE, Μοτοδυναμική, Σάνυο, Yalco, SATO, Profile, Interfish, Ευρωπαϊκή Πίστη, ΕΛΒΕ και αρκετοί ακόμα τίτλοι, όμως λείπουν σε σημαντικό βαθμό οι ακραίες διακυμάνσεις αφού μόλις 5 τίτλοι καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα του 5%.

Τέλος, όσον αφορά στον τζίρο, στη συμπλήρωση των πρώτων 60 λεπτών ξεπερνά τα 43 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 5,6 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς έχουν αλλάξει χέρια 155 χιλ. τεμάχια της Σιδενόρ στα 7,24 ευρώ, 100 χιλ. τεμάχια της Alpha Bank στα 24,44 ευρώ και 100 χιλ. τεμάχια της Τράπεζας Κύπρου στα 10 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v