Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα

Οι υψηλότερες προβλέψεις για επισφαλή δάνεια, που επέδρασαν αρνητικά στα αποτελέσματα 9μήνου της Εμπορικής Τράπεζας, θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν την κερδοφορία της τα επόμενα τρίμηνα, όπως εκτιμούν οι αναλυτές. Οι ίδιοι σημειώνουν ότι η Credit Agricole, μετά την απόκτηση της Εμπορικής, είχε προειδοποιήσει ότι για τα επόμενα δύο χρόνια τα αποτελέσματα θα επιβαρύνονται από τις υψηλές προβλέψεις.

Εμπορική: Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα
Οι υψηλότερες προβλέψεις για επισφαλή δάνεια, που επέδρασαν αρνητικά στα αποτελέσματα 9μήνου της Εμπορικής Τράπεζας, θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν την κερδοφορία της τα επόμενα τρίμηνα, όπως εκτιμούν οι αναλυτές. Οι ίδιοι σημειώνουν ότι η Credit Agricole, μετά την απόκτηση της Εμπορικής, είχε προειδοποιήσει ότι για τα επόμενα δύο χρόνια τα αποτελέσματα θα επιβαρύνονται από τις υψηλές προβλέψεις. Αναλυτικότερα:

Αν και τα αποτελέσματα της Εμπορικής Τράπεζας χαρακτηρίζονται από εύρωστη παραγωγή εσόδων από βασικές δραστηριότητες και τον αποτελεσματικό περιορισμό του κόστους, η στρατηγική της Credit Agricole για βελτίωση της ποιότητας του loan portfolio της τράπεζας, που μεταφράζεται σε υψηλότερες προβλέψεις, εκτιμάται ότι θα επιβαρύνει την κερδοφορία της τράπεζας από αυτό το τρίμηνο και ύστερα, σύμφωνα με την Alpha Finance.

Τα έσοδα από τόκους και προμήθειες ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Marfin Analysis ενώ τα υπόλοιπα έσοδα απογοήτευσαν, σχολιάζει η χρηματιστηριακή, σημειώνοντας ότι η μεγάλη διαφορά στην καθαρή κερδοφορία προήλθε κυρίως από υψηλότερες προβλέψεις επισφαλών δανείων, λόγω της προσπάθειας της Εμπορικής να συνταχθεί με την πολιτική προβλέψεων της Credit Agricole.

Τα αποτελέσματα της Εμπορικής Τράπεζας ήταν 26% χαμηλότερα του αναμενόμενου, λόγω των υψηλότερων προβλέψεων για επισφαλή δάνεια, αναφέρει η Piraeus Securities. Ωστόσο, παρά τα φαινομενικά αδύναμα αποτελέσματα, η μετοχή της τράπεζας υποχώρησε μόνο κατά 0,42% στη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές δεν θεωρούν τις βραχυπρόθεσμες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τον μέγιστο καταλύτη για τη μετοχή, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή. Η Piraeus Sec. σημειώνει ότι η Credit Agricole, μετά την απόκτηση της Εμπορικής, είχε δηλώσει ότι για τα επόμενα δύο χρόνια τα αποτελέσματα θα επιβαρύνονται από τις υψηλές προβλέψεις, ενώ μεγάλη είναι η πιθανότητα περιορισμού του μερίσματος.

Η National Securities από την πλευρά της αναφέρει ότι, μετά τα ισχνά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, πρόκειται να προχωρήσει σε υποβάθμιση, με διψήφιο ρυθμό, των προβλέψεών της για τα αποτελέσματα της Εμπορικής Τράπεζας για το σύνολο της χρήσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v