Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κέφια τα blue chips

Εντείνονται οι αγορές στη μετοχή της Eurobank, παραμένουν σταθερές στην Εθνική και κερδίζουν έδαφος στην Alpha Bank, μετά την επισημοποίηση της κίνησης της τελευταίας στην αγορά της γειτονικής Τουρκίας. Σημαντικές τοποθετήσεις και υπεραπόδοση για Τιτάν, Folli Follie, Intralot, 3E. Στο περίπου 1,7 προς 1 η αναλογία ανοδικών/καθοδικών μετοχών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εάν η συνεδρίαση ολοκληρωνόταν στις 14:30, όταν ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν στις 4.318 μονάδες, θα αναφερόμασταν σε νέο υψηλό έτους. Ωστόσο η συνεδρίαση συνεχίζεται με τον στόχο να παραμένει, ενδοσυνεδριακά, στην ”κορυφή” έτους των 4.334,5 μονάδων.

Είναι ενθαρρυντικό όμως πως σταδιακά μετά τις 13:50 άρχισε να ενεργοποιείται το ένα από τα δύο προγράμματα αγοράς που υπήρχαν στα ”χέρια” των χρηματιστών. Αφορούσε στη μετοχή της Eurobank, καθώς οι αγοραστές έφθασαν πάνω από τα 28 ευρώ, με τις συναλλαγές να είναι σε απόλυτο αριθμό περισσότερες από αυτές της Εθνικής.

Στην Εθνική οι συναλλαγές πραγματοποιούνται περίπου 1,10% υψηλότερα στα 36,80 ευρώ. Η μετοχή της Alpha Bank, μετά και την επισημοποίηση της κίνησής της στη γειτονική Τουρκία, σταθεροποιείται στην περιοχή των 24,7 ευρώ.

Σταθεροί παραμένουν οι αγοραστές στις μετοχές του Τιτάνα, της 3E, της Cosmote, των Folli Follie, με την τρέχουσα τιμή της τελευταίας να υπολείπεται πλέον ελάχιστα από τα 25,86 ευρώ (μέγιστη τιμή ’99).

Εντυπωσιακή είναι και η χρηματιστηριακή αντίδραση της Intralot, καθώς με συναλλαγές αξίας περίπου 4 εκατ. ευρώ υπεραποδίδει κατά 3,4% στα 23,50 ευρώ. Να σημειωθεί πως η μετοχή της Intralot διαμορφώνεται μακράν υψηλότερα της μέγιστης τιμής ’99 (15,50 ευρώ).

Η σχέση ανοδικών/καθοδικών διαμορφωνόταν στο περίπου 1,7 προς 1, καθώς για περίπου 150 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν στο ”πράσινο”.

Υψηλότερα διαμορφώνονταν οι μετοχές της Mermeren (6,98 ευρώ), της Veterin στα 3,58 ευρώ (με συναλλαγές αξίας 1,8 εκατ. ευρώ), της Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες στα 2,55 ευρώ (συναλλαγές 2 εκατ. ευρώ), ενώ ακολουθούσαν ΕΤΕΜ (στα 2,58 ευρώ), Γαλαξίδι (στο 1,13 ευρώ), Έλτον (στο 1,52 ευρώ) και Albio, Αττικάτ, Interfish, Ιμπέριο, Profile, MLS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v