Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χτυπάνε κόκκινο οι βραχυπρόθεσμοι;

Η αγορά διαμορφώνεται σε οριακό σημείο με διακύμανση πολύ κοντά πλέον σε αρνητικό πρόσημο. Η επιβάρυνση της τεχνικής εικόνας του Mid 40 (-0,45%) εκτιμάται πως μπορεί να επηρεάσει ένα μεγαλύτερο μέρος της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. Ειδικότερα εκεί που μεγάλο μέρος των τελευταίων τοποθετήσεων έχει πραγματοποιηθεί στη λογική του Τ+3.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τον Γενικό Δείκτη και τον FTSE 20 να κυμαίνονται οριακά θετικά (στις 13:10’) αλλά τον Mid 40 να έχει ”γυρίσει” στο -0,36%, η συνέχεια παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Αφενός μεν για να φανούν οι αντοχές όσων τοποθετούνται τις τελευταίες ημέρες σε μετοχές του FTSE 20 (Alpha Bank, Πειραιώς, Κύπρου, Αγροτικής), κυρίως όμως οι αντιστάσεις όσων κινούνται στο όριο του Τ+2 και Τ+3.

Δεδομένου ότι πρόκειται για βραχυπρόθεσμους ”παίκτες” που δραστηριοποιούνται κυρίως στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση χρήζει προσοχής η συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών με απόδοση από 5% έως 12%.

Συγκεκριμένα σε ΚΡΕΚΑ, Rilken, Παΐρη, Μαθιό, Veterin και ορισμένους ακόμη τίτλους αυτής της κατηγορίας (Έλτον, Ελγέκα, BYTE, Κορδέλλου, Γαλαξίδι, ASCO και άλλων) θα φανεί το περιθώριο κάλυψης των τοποθετήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας.

Ωστόσο, πρέπει να σταθούμε στην περίπτωση ορισμένων τίτλων-σηματωρών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, όπου μέχρι στιγμής η σχέση πωλητών – αγοραστών δεν έχει διαταραχθεί.

Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην περίπτωση της ΕΛΒΑΛ (όπου η αξία των συναλλαγών ξεπερνούσε το 1,1 εκατ. ευρώ), Ιατρικού Αθηνών, Χαλκόρ, ΕΥΔΑΠ, Δέλτα Project, ΟΛΘ, Lamda Development, Proton Bank, Αλουμινίου της Ελλάδος, Υγεία και ΕΧΑΕ, όπου οι συναλλαγές διαμορφώνονταν σε υψηλά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v