Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΦΡΛΚ: Με τιμή 17,56 ευρώ ξεκινά κάλυψη η Prelium

Με ”ουδέτερη” σύσταση και τιμή-στόχο 17,56 ευρώ ανά μετοχή ξεκινά την κάλυψη της Fourlis η Prelium Securities, με έκθεσή της στις 7/11. Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, τα αποκλειστικά δικαιώματα της επωνυμίας ΙΚΕΑ στις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου και της Βουλγαρίας αποτελούν βάση για σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης.

ΦΡΛΚ: Με τιμή 17,56 ευρώ ξεκινά κάλυψη η Prelium
Με ”ουδέτερη” σύσταση και τιμή-στόχο 17,56 ευρώ ανά μετοχή ξεκινά την κάλυψη της Fourlis η Prelium Securities, με έκθεσή της στις 7/11. Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, τα αποκλειστικά δικαιώματα της επωνυμίας ΙΚΕΑ στις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου και της Βουλγαρίας αποτελούν βάση για σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης, καθώς οι συγκεκριμένες αγορές δεν διαθέτουν εξειδικευμένο ανταγωνισμό και η ”δημοτικότητα” της επωνυμίας αυξάνεται συνεχώς.

Οι βασικοί ”κίνδυνοι”, σύμφωνα με την Prelium Securities, αφορούν κυρίως στις καθυστερήσεις στο άνοιγμα καταστημάτων ΙΚΕΑ και στην πιθανή επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας franchise με λιγότερο ευνοϊκούς όρους. Επιπλέον, κίνδυνος υπάρχει από μια επιδείνωση των μακροοικονομικών συνθηκών στις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ υπόψη θα πρέπει να ληφθεί και η εμφάνιση κάποιου σημαντικού ανταγωνιστή στην εγχώρια αγορά επίπλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v