Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Πώς υποδέχτηκαν το 9μηνο οι ΑΧΕ

Ανάλογα των προβλέψεων χαρακτήρισαν σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2006 της EXAE οι αναλυτές στα πρωινά τους report, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τη μείωση των λειτουργικών δαπανών που πέτυχε η εταιρία.

ΕΧΑΕ: Πώς υποδέχτηκαν το 9μηνο οι ΑΧΕ
Υπεράνω των εκτιμήσεών της χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα εννεαμήνου η UBS σε ξεχωριστό της report με ημερομηνία 14 Νοεμβρίου, επισημαίνοντας την πτωτική τάση στα λειτουργικά έξοδα, και διατηρώντας τη σύσταση ”buy 2” και την τιμή-στόχο στα 18,45 ευρώ.

Ανάλογα των προβλέψεών της χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα εννεαμήνου της ΕΧΑΕ η Alpha Finance στο πρωινό της report όπου σημειώνει ότι προς το παρόν διατηρεί τη σύσταση ”neutral” και την τιμή-στόχο στα 13,2 ευρώ ανά μετοχή.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι τα αποτελέσματα εννεαμήνου της εταιρίας ενισχύθηκαν από τον μέσο όρο συναλλαγών ύψους 341 εκατ. ευρώ τη συγκεκριμένη περίοδο, παρά το γεγονός ότι σε επίπεδο τρίτου τριμήνου δεν παρατηρήθηκε βελτίωση έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του προηγούμενου έτους.

Σημειώνει επίσης ότι σε επίπεδο λειτουργικών δαπανών η εταιρία συνεχίζει το πρόγραμμα μείωσης των δαπανών προσωπικού, που σε ετήσια βάση μειώθηκε κατά 9,6% και διαμορφώθηκε στο 56% των συνολικών δαπανών από 60% που ήταν στο εννεάμηνο του προηγούμενου έτους.

Λίγο υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς αλλά σύμφωνα με τις δικές της προβλέψεις χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα εννεαμήνου της ΕΧΑΕ η Marfin Analysis στο πρωινό της report.

Σημειώνει δε ότι μετά τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου, πιθανώς να προχωρήσει σε κάποια ανοδική αναθεώρηση στις προβλέψεις της για το 2006 και 2007, λόγω της υψηλότερης εκτίμησης του μέσου όγκου συναλλαγών για το τρέχον έτος στα 330 εκατ. ευρώ από 320 εκατ. ευρώ που είναι τώρα και αντίστοιχα για το 2007, και της μείωσης του κόστους προσωπικού για τις εν λόγω χρήσεις.

Ικανοποιητικά θεωρεί τα αποτελέσματα εννεαμήνου της ΕΧΑΕ η Εθνική Χρηματιστηριακή στο πρωινό της report, τα οποία σημειώνει ότι κινήθηκαν σύμφωνα με τις προβλέψεις της.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει επίσης ότι θα προχωρήσει σε μικρές διορθώσεις των προβλέψεών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v