Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: Μείωση τιμής από P&K (update)

Σε μικρή μείωση της τιμής στόχου για την μετοχή της Motor Oil, στα 24,30 ευρώ, από 25 ευρώ προηγουμένως, αλλά με διατήρηση της σύστασης ”overweight”, προχώρησε με έκθεσή της στις 13/11 η P&K, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας. Ισχυρά και υψηλότερα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Motor Oil η Piraeus Securities, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform” και την τιμή στόχο στα 23,20 ευρώ.

Motor Oil: Μείωση τιμής από P&K (update)
Σε μικρή μείωση της τιμής στόχου για την μετοχή της Motor Oil, στα 24,30 ευρώ, από 25 ευρώ προηγουμένως, αλλά με διατήρηση της σύστασης ”overweight”, προχώρησε με έκθεσή της στις 13/11 η P&K, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι εξακολουθεί να στηρίζει την Motor Oil, ωστόσο μειώνει την τιμή στόχο λόγω της συνεχιζόμενης αδυναμίας του λειτουργικού περιβάλλοντος και της αρνητικής επίδρασης που έχει στα αποτελέσματα της εταιρείας.

Ισχυρά και υψηλότερα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα ενναμήνου 2006 της Motor Oil σε έκθεσή της με ημερομηνία 13 Νοεμβρίου η Piraeus Securities, διατηρώντας ωστόσο τη σύσταση ”outperform” και την τιμή στόχο στα 23,20 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή ωστόσο, μειώνει οριακά τις προβλέψεις της για την περίοδο 2006-2008 προκειμένου να συμπεριληφθεί η καθοδική τάση των περιθωρίων διύλισης. Συγκεκριμένα, μειώνει κατά 6,2% τις εκτιμήσεις της για τα καθαρά κέρδη της εταιρίας στο σύνολο του τρέχοντος έτους, τα οποία προβλέπει ότι θα διαμορφωθούν σε 179,72 εκατ. ευρώ, ενώ περιορίζει κατά 5% και 4,9% αντίστοιχα τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2007 και 2008, που αναμένει ότι θα ανέλθουν στα 200,12 εκατ. ευρώ και 202,65 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η εταιρία εμφάνισε ισχυρά αποτελέσματα λόγω των ευπροσάρμοστων περιθωρίων διύλισης, της ετήσιας αύξησης κατά 13,5% της παραγωγής αλλά και της ευελιξίας της εταιρίας να κατευθύνει την παραγωγή της στις πλέον αποδοτικές αγορές.

Αναφέρει επίσης ότι παρά το γεγονός ότι ο Σεπτέμβριος ήταν ένα δύσκολο διάστημα, το περιθώριο διύλισης της εταιρίας αυξήθηκε κατά 0,4% σε ετήσια βάση, σε αντίθεση με τα περιθώρια διύλισης που εμφάνισαν ετήσια υποχώρηση κατά 6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v