Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος με... υποσημειώσεις

Ανοδική συνεδρίαση για Γενικό Δείκτη και FTSE, περισσότερο συγκρατημένη η εικόνα στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα οι τίτλοι με θετικό πρόσημο να περάσουν μπροστά λίγο πριν από το τέλος. Παραμένει ο πρώτος λόγος στο διεθνές κλίμα, ενώ από τους δεικτοβαρείς τίτλους ξεχώρισαν Coca Cola, Εθνική και το 8ο συνεχόμενο θετικό κλείσιμο για την Alpha Bank.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ανοδική συνεδρίαση για το Γενικό Δείκτη, προς το τέλος της ημέρας οι μετοχές με το θετικό πρόσημο πέρασαν μπροστά, ενώ όσο συνεχίζουν τα αποτελέσματα των ”μεγάλων” του ταμπλό να βγαίνουν κοντά στις προβλέψεις των αναλυτών ή σχετικά καλύτερα, δεν διαφαίνεται ο κίνδυνος σημαντικής υποχώρησης για Γενικό Δείκτη και FTSE.

Από εκεί και χαμηλότερα σαν πιθανότερο σενάριο δείχνει αυτό της συνέχισης του rotation με εναλλασσόμενους πρωταγωνιστές κάτι που σε αρκετές περιπτώσεις δυσκολεύει σημαντικά τις κινήσεις των traders.

Η τεχνική εικόνα της σημερινής συνεδρίασης άφησε περιθώρια συγκρατημένης αισιοδοξίας αφού ο Γενικός Δείκτης έκανε διπλό βυθό στην περιοχή των 4.258 μονάδων και αν τις επιβεβαιώσει σαν στήριξη δεν αποκλείεται να κινηθεί προς τις 4.310 και 4,338 μονάδες.

Αυξημένων συναλλαγών η συνεδρίαση στην αγορά παραγώγων όχι τόσο λόγω της σημαντικής μεταβλητότητας αλλά περισσότερο λόγω μετακύλισης θέσεων στον επόμενη μήνα αφού την Παρασκευή λήγουν τα ΣΜΕ Νοεμβρίου, ενώ οι τελευταίες πράξεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης έγιναν σχετικά χαμηλότερα από το κλείσιμο του αντίστοιχου δείκτη στην υποκείμενη.

Από τις μετοχές του FTSE θετικότερος πρωταγωνιστής ο τίτλος της Coca Cola μετά τα αποτελέσματα 9μήνου που ικανοποίησαν τους αναλυτές, αξιοσημείωτα κέρδη για την Εθνική και θετικό κλείσιμο για Alpha Bank (8η συνεχόμενη θετική συνεδρίαση), Eurobank, Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Cosmote, Motor Oil, Τιτάνα, Folli Follie.

Αντίθετα, αξιοσημείωτες απώλειες για την μετοχή των ΚΑΕ, αρνητική μεταβολή για Εμπορική, Κύπρου, Ελλ. Πετρέλαια, Intracom, ΟΠΑΠ, ενώ αμετάβλητοι έκλεισαν οι τίτλοι των Αγροτική, Γερμανού και ΟΤΕ.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε και πάλι σε ένα στενό εύρος διακύμανσης (χαμηλό 4.258,25 υψηλό 4.281,72) και έκλεισε στις 4.279,14 μονάδες με κέρδη 0,51%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 285 εκατ. από τα οποία τα 48,8 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Στο τέλος κρίθηκε η αναλογία μεταξύ ανοδικών (126) – πτωτικών (108) μετοχών, ενώ 12 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 5-15,32%.

Τέλος, όσον αφορά τις επιμέρους μετοχές, επικεφαλείς των κερδισμένων ΚΡΕΚΑ και Veterin, σημαντικά ημερήσια κέρδη με αύξηση των συναλλαγών για Dionic, κινητικότητα σε Κορδέλλο, Χαϊδεμένο, ΕΛΒΑΛ, Πλαστικά Θράκης, Ναύπακτο, Μαθιό, Everest, αξιοσημείωτα κέρδη για τον ΔΟΛ, υψηλές συναλλαγές στην ΕΛΓΕΚΑ, ενώ συνέχισαν ανοδικά Rilken (αν και υποχώρησε σημαντικά από το υψηλό ημέρας) και Revoil.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v