Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα ο πήχης μέσω ΕΤΕ - Eurobank

Κάτι φαίνεται πως περιμένουν οι διορατικοί ξένοι επενδυτικοί κύκλοι, που έχουν ενεργοποιήσει εντολές αγοράς στη μετοχή της Εθνικής και δευτερευόντως της Eurobank, εξέλιξη που δημιουργεί θετικό κλίμα στην αγορά και ωθεί τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 4.300 μονάδες. Πιθανή αναβάθμιση του πήχη προς τις 2.400 για τον FTSE-20, σήμερα – αύριο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε Εθνική και Eurobank συνεχίζονται με σταθερό ρυθμό οι τοποθετήσεις διορατικών επενδυτικών κύκλων.

Κυρίως για λογαριασμό κωδικών που κινούνται από το λονδρέζικο City και για λογαριασμό 2-3 ισχυρών χαρτοφυλακίων έχουν ενεργοποιηθεί εντολές αγοράς στη μετοχή της Εθνικής από τα 36,5 ευρώ μέχρι την οροφή των 36,98 ευρώ.

Τουλάχιστον αυτή η εντολή φέρεται να ισχύει για σήμερα – αύριο.

Κάτι ανάλογο παρατηρείται στη μετοχή της Eurobank με την εντολή να φτάνει μέχρι τα 28 ευρώ.

Με βάση τις εντολές αγοράς που υπάρχουν γι’ αυτές τις δύο τραπεζικές μετοχές, ομίλων–σηματωρών της αγοράς, δεν αποκλείεται να ισχυροποιηθεί η τάση, καταρχήν στη μετοχή της Εθνικής, με πιθανή υπέρβαση των 37 ευρώ στις επόμενες 1-2 συνεδριάσεις και ενδεχομένως στη μετοχή της Eurobank.

Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μας, θα πρέπει να αναπροσαρμόσουμε υψηλότερα τον πήχη για τον FTSE-20, προς τις 2.400 μονάδες, και για τον Γ.Δ. προς τις 4.335 μονάδες.

Στη δεύτερη περίπτωση, για τον Γ.Δ., δεν αποκλείεται να έχουμε σήμερα - αύριο νέα ενδοσυνεδριακά υψηλή τιμή έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v