Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Θετική υποδοχή 9μήνου από αναλυτές

Υπεράνω των εκτιμήσεών της, αλλά και των συγκλινουσών εκτιμήσεων, χαρακτηρίζει η HSBC τα αποτελέσματα της Alpha Bank, επισημαίνοντας ότι η θετική έκπληξη ήρθε από τις λειτουργικές δαπάνες και τις προβλέψεις.

Alpha Bank: Θετική υποδοχή 9μήνου από αναλυτές
Υπεράνω των εκτιμήσεών της, αλλά και των συγκλινουσών εκτιμήσεων, χαρακτηρίζει η HSBC τα αποτελέσματα της Alpha Bank, επισημαίνοντας ότι η θετική έκπληξη ήρθε από τις λειτουργικές δαπάνες και τις προβλέψεις οι οποίες στο τρίμηνο ”υστέρησαν” κατά 3,5% και 12,9% έναντι των προβλέψεων του οίκου.

Η HSBC χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Alpha Bank ”παρόμοια” με εκείνα της Πειραιώς, καταδεικνύοντας την τάση βελτίωσης του ενεργητικού και τον αποδοτικότερο περιορισμό του κόστους.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη στα προϊοντικά spreads υπήρξε ήπια συμπίεση σε, πρακτικά, όλα τα προϊόντα και εκ νέου διεύρυνση των καταθετικών spreads.

Συνολικά τα αποτελέσματα της Alpha Bank χαρακτηρίζονται ”ισχυρά”. Σημειώστε, αναφέρει η HSBC, πως τα αποτελέσματα της Alpha έχουν καταφέρει να εκπλήξουν θετικά (έστω και ελαφρώς) για τρία συνεχόμενα τρίμηνα.

Αντίστοιχα των εκτιμήσεων κρίνει τα αποτελέσματα η P&K, υπογραμμίζοντας τον περιορισμό του κόστους που όπως αναφέρει αντιστάθμισε με το παραπάνω τα ελαφρώς χαμηλότερα των εκτιμήσεων έσοδα.

Στον βελτιωμένο λόγο κόστους / εσόδων αναφέρεται η Eurobank Securities προβλέποντας ότι τα αποτελέσματα της τράπεζας θα ικανοποιήσουν τους επενδυτές, καθώς η Alpha Bank ”κατόρθωσε για μία ακόμη φορά να εμφανίσει ισχυρά αποτελέσματα”. Η Eurobank αναφέρει ακόμη πως η μετοχή είναι μία από τα top picks της και ένα από τα πλέον ελκυστικά αποτιμημένα blue chips.

Τα αποτελέσµατα δεν απογοητεύουν, αναφέρουν στο πρωινό τους report οι Marfin-Egnatia, οι οποίες επισημαίνουν ότι παραμένουν θετικές για τη μετοχή και ότι θα προβούν σε περικοπή των προβλέψεων και ίσως του λειτουργικού κόστους.

Η Εμπορική Τράπεζα τονίζει στο πρωινό της report ότι τα αποτελέσματα 9μήνου της Alpha Bank διατήρησαν την πολύ καλή εικόνα που εμφανίστηκε και στα προηγούμενα τρίμηνα, χωρίς να επιφυλάσσουν εκπλήξεις που πρέπει να αποτυπωθούν άμεσα στην αγορά. Η τράπεζα δεν προχωρά σε ουσιαστικές αλλαγές στις προβλέψεις για τα μεγέθη και στην τιμή-στόχο για τη μετοχή, από τα 26 ευρώ όπου βρίσκεται στην παρούσα φάση.

Η Keefe, Bruyette & Woods, σε έκθεσή της επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα της Alpha Bank ήταν ”υγιή” και οι προβλέψεις ήταν χαμηλότερες του αναμενόμενου. Ο οίκος διατηρεί τιμή στόχο στα 28 ευρώ με σύσταση ”outperform”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v