Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Εθνική ”τραβά” την αγορά

Υψηλότερα και των 37 ευρώ ανεβαίνει ο πήχης για τη μετοχή της Εθνικής. Σημαντικά κέρδη για ΜΕΤΚΑ, Cosmote, Αλουμίνιον της Ελλάδος και ΟΤΕ. Πέριξ των 4.330 μονάδων ο Γ.Δ. με περίπου 100 μετοχές να διαμορφώνονται στο ”πράσινο”. Κινητική, αλλά με ηπιότερο τόνο η μεσαία– χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τους αγοραστές της Εθνικής να ξεπερνούν τα 37 ευρώ, βασικοί δείκτες και μετοχές διαμορφώθηκαν από την αρχή της συνεδρίασης, σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα.

Με τον Γ.Δ. να αντιδρά προς το μέχρι στιγμής υψηλό των 4.335,5 μονάδων με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές (50 εκατ. ευρώ στις 11:15), ο FTSE-20 διαμορφώθηκε άμεσα προς την περιοχή των 2.400 μονάδων, επιβεβαιώνοντας καταρχήν την εκτίμηση των αναλυτών.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στη μετοχή της Εθνικής, οι συναλλαγές που πραγματοποιούνταν στα πρώτα 45 λεπτά της συνεδρίασης δεν φαίνεται να αποτελούν μέρος του προγράμματος αγορών, που είχαν χθες στα χέρια τους 2-3 ισχυρές χρηματιστηριακές για τοποθετήσεις σε Eurobank, Εθνική.

Αυτό εκτιμάται πως θα φανεί στην περίπτωση που όντως ενεργοποιηθεί, μετά τις 13:00-13:30.

Με βάση τη σύνθεση των πρώτων συναλλαγών, φαίνεται πως το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο σε μετοχές του FTSE-20 (Εθνική, ΟΤΕ, Alpha Bank, Cosmote, Eurobank).

Από πλευράς συναλλαγών, αυξημένες εμφανίζονται στη μετοχή των Μινωικών (2,2 εκατ. ευρώ), αφορούν, όμως, στο μεγαλύτερό τους μέρος την απορρόφηση του εκποιούμενου πακέτου, που κατείχε η Εθνική, και πραγματοποιείται μέσω της Κάππα Χρηματιστηριακής.

Η εικόνα της αγοράς δείχνει μάλλον μοιρασμένη, σχετικά ήπια, καθώς από τις μετοχές εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, όπου επικεντρώνεται το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον ορισμένων εγχώριων επενδυτικών σχημάτων, ο τζίρος παραμένει σε μάλλον μέτρια επίπεδα.

ΎΣΤΕΡΑ από μεθοδική συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες συνεδριάσεις, οδηγείται κατά 6,7% υψηλότερα η μετοχή της Fintexport.

Στη μετοχή της ΚΡΕΚΑ, η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 240.000 ευρώ με τους αγοραστές να φτάνουν μέχρι το 1,82 ευρώ.

Ανάλογη κινητικότητα παρατηρείται και για τη μετοχή του Τζιρακιάν, που φτάνει μέχρι το 1,24 ευρώ.

Η μετοχή της ΝΕΛ, μετά την τελευταία ταλαιπωρία, την απορρόφηση της προσφοράς που εκδηλώθηκε μέχρι το 1,05 ευρώ, αντιδρά καθαρά τεχνικά προς το 1,12 ευρώ.

Στη μετοχή της Veterin συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση προς τα 3,5 ευρώ και προς το 1,45 ευρώ της Eurodrip.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αφύπνιση της ασφαλιστικής Ασπίς στο 1,18 ευρώ, σε μια περίοδο που η είσοδος της ΑΧΑ στον κλάδο δημιουργεί προσδοκίες για κάτι καλύτερο.

Η μετοχή του Χατζηιωάννου, με συναλλαγές αξίας 160.000 ευρώ, συνεχίζει ανοδικά αντιδρώντας κατά 2% προς το 1,64 ευρώ, χωρίς να εκδηλώνεται επί της ουσίας προσφορά ικανής να δημιουργήσει προβλήματα στην ανοδική κίνηση της μετοχής προς τα 2 ευρώ.

Θετικά υποδέχεται η αγορά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρίας ΚΡΙ-ΚΡΙ (πωλήσεις 27 εκατ. ευρώ, κέρδη 4,7 εκατ. ευρώ με αποτίμηση 29 εκατ. ευρώ).

Στις 11:20 η αγορά διαμορφωνόταν πέριξ των 4.330 μονάδων (0,10%), ενώ για περίπου 100 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν στο ”πράσινο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v