Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Νέα τιμή στα 21ευρώ από Deutsche Bank

Σε νέα αύξηση της τιμής στόχου έως τα 21 ευρώ για τη μετοχή της Frigoglass προχώρησε η Deutsche Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 16 Νοεμβρίου, διατηρώντας τη σύσταση Buy. Ισχυρά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα η HSBC. Πως σχολιάζουν Marfin- Eurobank.

Frigoglass: Νέα τιμή στα 21ευρώ από Deutsche Bank
Σε νέα αύξηση της τιμής στόχου έως τα 21 ευρώ για τη μετοχή της Frigoglass προχώρησε η Deutsche Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 16 Νοεμβρίου, διατηρώντας τη σύσταση Buy.

Ισχυρά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα η HSBC, τα οποία όπως αναφέρει επιβεβαιώνουν το πολύ ισχυρό momentum στον τομέα-κλειδί των coolers, παρά το υψηλό κόστος των πρώτων υλών.

Παρά τα θετικά αποτελέσματα του 9μήνου, η Frigoglass διατήρησε τις προβλέψεις της για το σύνολο της χρήσης 2006, εκτιμώντας αύξηση πωλήσεων κατά 25-27%, EBITDA κατά 29-31% και καθαρών κερδών 46-48%. Σύμφωνα με την HSBC, αυτό φαίνεται συντηρητικό, καθώς στην πραγματικότητα υποδηλώνει καθαρά κέρδη ύψους 34,6 εκατ. ευρώ για το σύνολο της χρήσης, χαμηλότερα των προβλέψεων εννεαμήνου (37,5 εκατ. ευρώ).

Η HSBC αναγνωρίζει πάντως πως εξακολουθούν να υφίστανται πιέσεις από το κόστος των πρώτων υλών, ενώ το δ’ τρίμηνο είναι παραδοσιακά το πιο αδύναμο τρίμηνο, με μικρή και ασταθή κερδοφορία, η οποία δεν επηρεάζεται από διαρθρωτικές αλλαγές.

Οι προβλέψεις της HSBC κάνουν λόγο για ενίσχυση πωλήσεων κατά 28% σε ετήσια βάση στα 394 εκατ. ευρώ και αύξηση καθαρών κερδών κατά 53% στα 36 εκατ. ευρώ.

H HSBC δίνει ”ουδέτερη” σύσταση και τιμή στόχο 17,6 ευρώ για την μετοχή της Frigoglass, η οποία έκλεισε στα 17,40 ευρώ στην χθεσινή χρηματιστηριακή συνεδρίαση.

Η Marfin Analysis από την πλευρά της αναφέρει οτι ο κλάδος της επαγγελματικής ψύξης συνεχίζει να αναπτύσσεται σε υψηλούς ρυθμούς λόγω μεγάλης ζήτησης από εμφιαλωτές της Coca-Cola και ζυθοποιίες. Η Νιγηρία, αντίθετα, συνεχίζει να υποφέρει από μείωση ζήτησης για το γυαλί, παρ’ όλα αυτά υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης. Η χρηματιστηριακή δηλώνει ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα λόγω της πολύ καλής επίδοσης του τομέα επαγγελματική ψύξης, επισημαίνοντας οτι πιθανότατα θα διατηρήσειτις εκτιμήσεις της για το έτος.

Όπως σημειώνει, η τιμή της μετοχής έχει ξεπεράσει την τιμή στόχο που έχει τεθεί, παρ’ όλα αυτά δεν έχει ακόμη συμπεριληωθεί η επένδυση στην Κίνα. Επί πλέον, επανεξετάζει τις προβλέψεις της για τις μελλοντικές πωλήσεις προκειμένου να αποφασίσει εάν υπάρχει δυνατότητα αναθεώρησης της αποτίμησης.

Η Eurobank Securities από την πλευρά της χαρακτηρίζει ισχυρά τα αποτελέσματα, τονίζοντας οτι αυτά θα πρέπει να ικανοποιούν την αγορά. Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση ”outperform” για την Frigoglass και κατατάσσει την εταιρεία μεταξύ των top picks της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v