Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Πώς σχολιάζουν αναλυτές 9μηνο-Alternatif

Στα 30 ευρώ αυξάνουν την τιμή στόχο για την μετοχή της Alpha Bank η UBS και η P&K, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”overweight”, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 9μήνου της τράπεζας. Υψηλότερη τιμή και από την Piraeus.

Alpha: Πώς σχολιάζουν αναλυτές 9μηνο-Alternatif
Σε αύξηση της τιμής στόχου για την μετοχή της Alpha Bank στα 30 ευρώ, από 28 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε με έκθεσή της στις 16/11 η UBS, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”Buy 1”.

Στα 30 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για την μετοχή της Alpha Bank και η P&K, από τα 28 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”overweight”, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 9μήνου της τράπεζας.

Στην έκθεσή της με ημερομηνία 15/11, η P&K προχωρά επίσης σε αναθεώρηση προς τα πάνω των προβλέψεών της για τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank, κατά 2,4% για το 2006 και κατά 2,9% για το 2007.

Σε αναθεώρηση των προβλέψεών της προχώρησε σήμερα (16/11) και η Credit Suisse, η οποία μειώνει κατά 6% και 4% αντίστοιχα τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2006 και 2007 (στα 1,50 ευρώ και 1,88 ευρώ ανά μετοχή αντίστοιχα). Ο ξένος οίκος διατηρεί την τιμή στόχο των 27 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” για την Alpha Bank.

H Piraeus Securities αυξάνει την τιμή της μετοχής της Alpha Bank στα 29 ευρώ, από 26,7 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”outperform”. Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, το επιχειρηματικό μοντέλο της τράπεζας μπορεί να μην είναι όσο επιθετικό είναι αυτό των ανταγωνιστριών τραπεζών, ωστόσο φαίνεται ικανό να επιφέρει μια πιο διατηρήσιμη κερδοφορία.

Αναφορικά με το θέμα της ενδεχόμενης απόκτησης της Alternatifbank, η Eurobank Securities σημειώνει πως μια πιθανή εξαγορά ποσοστού περίπου 45% στην τουρκική τράπεζα θα ήταν θετική, ωστόσο, η πιθανή επίπτωση στα κέρδη ανά μετοχή του 2007, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές της εκτιμήσεις, δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 0,5%.

Η Marfin Analysis από την πλευρά της, σημειώνει ότι δεν αναμένει η εξαγορά αυτή, εάν τελικά υλοποιηθεί, να έχει σημαντική επίδραση στα μεγέθη της Alpha Bank, λόγω του μεγέθους της (κεφαλαιοποίηση 363 εκατ. ευρώ), υπενθυμίζοντας ότι οι κινήσεις αυτές είναι σύμφωνες με την στρατηγική της τράπεζας που κάνει λόγο για οργανική κυρίως ανάπτυξη.

Την τιμή στόχο των 30 ευρώ και την σύσταση ”buy” διατηρεί η Deutsche Bank για την Alpha Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 15 Νοεμβρίου, χαρακτηρίζοντας τα αποτελέσματα εννεαμήνου υπεράνω των προσδοκιών.

Η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε χθες στα 24,80 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v