Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες τιμές-στόχοι για ΟΤΕ- Cosmote από JP Morgan

Την κάλυψη των ΟΤΕ και Cosmote ξεκίνησε η JP Morgan με δύο ξεχωριστές της εκθέσεις. Για τη μετοχή του ΟΤΕ ο οίκος θέτει τιμή-στόχο τα 24 από τα 22 ευρώ με αξιολόγηση ”overweight”, ενώ για τη μετοχή της Cosmote, η JP Morgan θέτει την τιμή-στόχο στα 25 ευρώ.

Νέες τιμές-στόχοι για ΟΤΕ- Cosmote από JP Morgan
Σε ανάθεση νέας τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ προχωρά η JP Morgan, ενώ επανεκκινεί την κάλυψη για την Cosmote.

Για τη μετοχή του ΟΤΕ ο οίκος θέτει τιμή-στόχο τα 24 από τα 22 ευρώ με αξιολόγηση ”overweight”, ενώ για τη μετοχή της Cosmote, η JP Morgan θέτει την τιμή-στόχο στα 25 ευρώ με την ίδια σύσταση.

Αναλυτικότερα για τον ΟΤΕ, ο οίκος στην έκθεσή του με ημερομηνία 16 Νοεμβρίου, αναφέρει πως το σημείο-κλειδί για την αναβάθμιση είναι η... Cosmote και η αυξανόμενη ανάπτυξή της. Για τη διατήρηση της σύστασης, η JP Morgan επικαλείται δύο λόγους: Αφενός τη δυνατότητα περαιτέρω αναδιάρθρωσης που μπορεί να λάβει χώρα στη σταθερή τηλεφωνία και αφετέρου την πιθανή επανεκτίμηση των στοιχείων της κινητής τηλεφωνίας- ειδικά αυτή που αφορά σε χώρες που είναι πιθανόν να εισέλθουν στην Ε.Ε.

Εκτίμηση του οίκου είναι πως ο λόγος που η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να μειώσει το ποσοστό της στον ΟΤΕ είναι η περικοπή των ελλειμμάτων. Αυτό επισημαίνεται θα της δώσει την ευκαιρία να στηρίξει τη φιλοδοξία του ΟΤΕ για περιορισμό του κόστους.

Για την Cosmote η θέση του οίκου αντανακλά την ενοποίηση της Γερμανός και την ενίσχυση του momentum των δραστηριοτήτων που εκτιμά ότι η απόκτηση του δικτύου διανομής θα προσφέρει.

Η αύξηση του αριθμού των συνδρομητών σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της Γερμανός οδηγεί τον οίκο στο να θεωρήσει τη βραχυπρόθεσμη πρόβλεψή του για την Cosmote συντηρητική. Οι νέες του προβλέψεις κάνουν λόγο για αύξηση εσόδων κατά 32% και κατά 35% στα έτη 2006 και 2007 και για αύξηση των EBITDA κατά 15% και 21%.



Η μετοχή του ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τετάρτης στα 21 ευρώ, ενώ αυτή της Cosmote στα 21,08 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v