Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετά τα νέα υψηλά... το δίλημμα

Μετά την κατάκτηση νέων υψηλών, κυρίως οι βραχυπρόθεσμοι παίχτες βρίσκονται μπροστά σε ένα ενδιαφέρον δίλημμα: Κινούνται επιθετικά οδηγώντας την αγορά άμεσα υψηλότερα ή προσβλέπουν σε μία ενδεχόμενη διόρθωση επιμέρους δεικτών και μετοχών; Υψηλότερα στοχοθετούν οι ξένοι ΟΤΕ και Cosmote.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αντιμέτωποι με τα νέα υψηλά των αγορών είναι οι ”παίχτες” και η Σοφοκλέους.

Το ερώτημα που φαίνεται να απασχολεί τη μειονότητα αφορά στο ενδεχόμενο μίας άμεσης συνέχισης της ανοδικής τάσης, ή την πιθανότητα μίας διόρθωσης σε επιμέρους δείκτες και μετοχές.

Στην πρώτη περίπτωση, οι αναλυτές εκτιμούν πως οι κινήσεις των παιχτών θα γίνουν ακόμη πιο βραχυπρόθεσμες και ριψοκίνδυνες, ωθώντας τον FTSE-20 πιθανότατα και πέρα των 2.400 μονάδων.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει, όπως εκτιμούν, με μοχλό τη μετοχή της Εθνικής, καθώς προεξοφλούνται αντίδραση της τιμής προς τα 40 ευρώ, αλλά και κίνηση του ΟΤΕ προς τα 24 ευρώ.

Στην περιοχή των 24 ευρώ, στοχοθετούν την επιλογή τους, όσον αφορά στη μετοχή του Οργανισμού οι ξένοι οίκοι, με την J&P Morgan να δίνει τιμή στα 24 και για την Cosmote στα 25 ευρώ.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε μετοχές παραδοσιακών εταιριών, που επιβεβαιώνουν τη σταθερή τους πορεία σε διάρκεια ετών.

Ενδεικτικότερες είναι οι περιπτώσεις του Τιτάνα και της Coca Cola 3E, που κινήθηκαν και χθες ανοδικά.

Ενδιαφέρον, όμως, προσελκύουν και μετοχές εταιριών που πιθανολογείται ότι ευνοούνται από επιχειρηματικές κινήσεις, όπως για παράδειγμα συμβαίνει τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις με τη μετοχή των Folli Follie.

Στα επιμέρους για σήμερα – αύριο, ενδιαφέρον φαίνεται να παρουσιάζουν οι κλάδοι υγείας (Υγεία), από τις κατασκευές μετοχές εταιριών όπως ΕΛΤΕΧ, Αθηνά και Μηχανική, αλλά και εισηγμένες όπως Κλουκίνας-Λάππας, Χατζηιωάννου, αλλά και μικρότερων εταιριών, που ανακοινώνουν βελτίωση οικονομικών μεγεθών, στο 9μηνο.

Η περίπτωση της Frigoglass και της μικρότερης ΚΡΙ-ΚΡΙ είναι ενδεικτικές αυτής της κατηγορίας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, όμως, η συνεδρίαση και για τον κλάδο της ακτοπλοΐας, δεδομένου ότι επίκειται η εκποίηση πακέτου μετοχών των Μινωικών Γραμμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v