Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Μαζεύονται” οι πιέσεις στη Σοφοκλέους

”Κοπάζουν” οι ρυθμοί των πωλήσεων στη Σοφοκλέους, καθώς ισορροπούν οι βασικοί δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις πρώτες ενδείξεις από τα συμβόλαια του Dow Jones που παραπέμπουν σε μικρή διόρθωση στη Νέα Υόρκη. Πιέσεις με συγκριτικά υψηλότερες - έναντι των άλλων τίτλων - συναλλαγές σε Εθνική, Alpha, Εurobank και Πειραιώς. Διασώζονται ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΑΤΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ισορροπούν οι βασικοί δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι πρώτες ενδείξεις από τα συμβόλαια του Dow Jones παραπέμπουν σε μικρή διόρθωση στη Νέα Υόρκη.

Η εικόνα στη Σοφοκλέους παραμένει μεν πιο ”βαριά” όσον αφορά στη συγκριτική διαμόρφωση βασικών δεικτών και μετοχών, ωστόσο θα επιμείνουμε ότι οι συναλλαγές κυμαίνονται σε μάλλον μέτριο επίπεδο.

Εάν εξαιρέσουμε την περίπτωση της Alpha Bank, όπου η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 15:05 σε περίπου 25 εκατ. ευρώ, στις Eurobank, Πειραιώς και ΟΤΕ ήταν μάλλον λιγότερες από ό,τι αρχικά αναμενόταν.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως σταδιακά διαμορφώνονταν οριακά υψηλότερα οι τιμές των ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, 3Ε, Motor Oil, Εμπορικής και Αγροτικής.

Η σχέση ανοδικών και καθοδικών διαμορφωνόταν στο περίπου 1 προς 4 με την εικόνα επιμέρους τίτλων να έχει βελτιωθεί αισθητά.

Από πλευράς απόδοσης ξεχώριζαν Δέλτα Project, ΜΕΡΚΟ, ΕΛΤΡΑΚ, ΑΤΤΙΚΑΤ, Καλπίνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v