Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Η συσσώρευση το πιθανότερο σενάριο

Θετική εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα είναι η σημερινή συνεδρίαση, σημειώνοντας ότι η συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα είναι το πιθανότερο σενάριο. Στο επίκεντρο παραμένουν τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου.

ΑΧΕ: Η συσσώρευση το πιθανότερο σενάριο
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η πλειονότητα των αποτελεσμάτων 9μήνου συνεχίζει να ικανοποιεί τους επενδυτές και αυτό είναι προς το παρόν ο κύριος καταλύτης που στηρίζει την αγορά, σύμφωνα με την Marfin Analysis, η οποία εκτιμά ότι η συσσώρευση θα είναι το πιθανότερο σενάριο.

Θετικό ξεκίνημα για τη Σοφοκλέους προβλέπει η Proton Securities, η οποία αναμένει υψηλότερο άνοιγμα στις διεθνείς αγορές, με τους αμερικανούς επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην ανακοίνωση μακροοικονομικών στοιχείων.

Η Alpha Finance εκτιμά πως η βραχυπρόθεσμη τάση στη Σοφοκλέους θα καθοριστεί κατά κύριο λόγο από την ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου/εννεαμήνου, καθώς και από την πορεία των διεθνών αγορών.

Η Piraeus Securities από την πλευρά της αναμένει θετική συνεδρίαση για σήμερα, με το ενδιαφέρον να παραμένει στραμμένο στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων (Μυτιληναίος, Φουρλής, Σαράντης, Attica Group).

Υψηλότερα κατά 0,8% έκλεισε χθες η Σοφοκλέους, υπεραποδίδοντας έναντι των ευρωπαϊκών αγορών, μετά την ισχυρή ανάκαμψη των μετοχών εταιρειών της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, αναφέρει η Εγνατία Finance, η οποία σημειώνει ωστόσο ότι ο όγκος των συναλλαγών δεν εντυπωσίασε, φθάνοντας τα 286 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, η συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα φαίνεται να είναι το πιθανότερο σενάριο, ελλείψει ροής ειδήσεων που θα μπορούσε να οδηγήσει την αγορά.

Τι έγινε χθες: Ισχυρές ήταν χθες οι ελληνικές μετοχές, λόγω του αγοραστικού ενδιαφέροντος σε όλο το ταμπλό, αναφέρει η Marfin Analysis. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 286 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v