Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Στρώνει” η τεχνική εικόνα

Κρατούν μέχρι και τις 4.290 υψηλότερα την αγορά Εθνική, ΟΤΕ, ενώ ακολουθεί η Alpha Bank. Νέα ιστορικά υψηλά για τις μετοχές της Marfin και της Εγνατίας, τη στιγμή που το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε μετοχές επιλεγμένων εταιριών κυρίως από τη μεσαία - χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Σε πρώτη διάταξη τα αποτελέσματα 9μήνου, όπως ενδεικτικά σημειώνεται στην περίπτωση των Intralot, Μηχανικής-Βαλκάν.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στρώνει όσο περνάει η ώρα η τεχνική εικόνα της αγοράς. Βελτιώνεται η σχέση ανοδικών προς καθοδικές μετοχές στο περίπου 1 προς 1, συνεχίζεται η υπεραντίδραση της Εθνικής και του ΟΤΕ, ενώ ακολουθεί η Alpha Bank, καταγράφεται νέα ιστορική υψηλή τιμή για τη Marfin και την Εγνατία και συνεχίζεται η μόχλευση σε μετοχές επιμέρους εισηγμένων.

Στη μετοχή της Εθνικής, οι αγοραστές εμφανίζονται και πάλι σταθερά πάνω από τα 37 ευρώ προς τα 37,12 ευρώ, στον ΟΤΕ προς τα 20,70 ευρώ, στον Τιτάνα προς τα 41,90 ευρώ, ενώ επιχειρείται η επαναπροσέγγιση των 24 ευρώ για τη μετοχή της Alpha Bank.

Η μετοχή της Marfin κυμαίνεται στο νέο υψηλό των 41,80 ευρώ, ενώ προς τα 8,50 ευρώ διαμορφώνεται η τιμή της Εγνατίας.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και μετοχές επιμέρους εταιριών που υπεραντιδρούν για διάφορους λόγους.

Κατά 3,25% ενισχύεται η μετοχή της Intralot (”καύσιμο” τα ομολογουμένως πολύ καλά μεγέθη 9μήνου), οι Μηχανική-Βαλκάν (λόγω προσδοκίας για βελτίωση μεγεθών που ανακοινώθηκαν), ΑΤΤΙΚΑΤ-Παρνασσός (λόγω ενδιαφέροντος για τον δεύτερο), Νεώριο Συμμετοχών (λόγω νέων συμφωνιών και παραγγελίας ναυπήγησης νέου τύπου πορθμείων) αλλά και των Mermeren, Άλκο, Δίας Ιχθ. και ορισμένων ακόμη τίτλων αυτής της κατηγορίας.

Σε γενικές γραμμές, η εικόνα της αγοράς εμφανίζεται ήπια, λίγο - πολύ αναμενόμενη και με μάλλον μέτριες γι’ αυτή την ώρα συναλλαγές.

Είναι ενδεικτικό πως στις 14:45 ο τζίρος δεν ξεπερνούσε τα 170 εκατ. ευρώ από τα οποία περίπου 28,8 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε προσυμφωνημένες πράξεις και ”πακέτα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v