Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Το ενδεχόμενο placement των μετοχών του ΟΤΕ, στην περίπτωση που δεν βρεθεί στρατηγικός επενδυτής, τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το εννεάμηνο η ΔΕΗ καθώς και άλλες επιχειρήσεις, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Το ενδεχόμενο placement των μετοχών του ΟΤΕ, στην περίπτωση που δεν βρεθεί στρατηγικός επενδυτής, τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το εννεάμηνο η ΔΕΗ καθώς και άλλες επιχειρήσεις, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

ΔΕΗ: Πτώση της τάξης του 53,4% εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου της ΔΕΗ. Η σημαντική αυτή μείωση, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΗ, οφείλεται στην σημαντική αύξηση των τιμών των καυσίμων και της δαπάνης για αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 10,4%, ενώ αύξηση σημείωσε και το χρέος της Επιχείρησης από 3.838,3 εκατ. ευρώ σε 3.861,7 εκατ. ευρώ.

ΟΤΕ: Το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε placement των μετοχών του ΟΤΕ, στην περίπτωση που δεν βρεθεί στρατηγικός επενδυτής, ο οποίος θα πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει το ελληνικό Δημόσιο, επιβεβαίωσε χθες, στο Reuters, πηγή προσκείμενη στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες από την αγορά αναφέρουν ότι ενδιαφέρον για την απόκτηση του ΟΤΕ, σε πρώτη φάση, έχουν επιδείξει η Telekom Austria και η Deutsche Telekom.

Μαΐλλης: Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες σύστασης κοινοπραξίας της Μαΐλλης στην Ινδία, με σκοπό την επέκταση των δραστηριοτήτων του Ομίλου στον ευρύτερο ασιατικό χώρο και με συμμετοχή εταιριών του Ομίλου κατά ποσοστό 50% στην εταιρεία Strong Strap Private Ltd. Η νέα εταιρεία προχωρεί ήδη στην παραγωγή πλαστικής ταινίας περίδεσης στην Ινδία και αποτελεί ταυτόχρονα το ”όχημα” για την προώθηση των προϊόντων του Ομίλου Μαΐλλης στην ευρύτερη περιοχή.

Ναυτιλία: Πρόσκληση στην ελληνική ποντοπόρο ναυτιλία να επωφεληθεί από το νέο θεσμικό πλαίσιο του Χ.Α. για την είσοδο ποντοπόρων εταιρειών στη Σοφοκλέους, απηύθυνε χθες ο αντιπρόεδρος του χρηματιστηρίου, Σωκράτης Λαζαρίδης, σε ναυτιλιακό συνέδριο που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

ΕΧΑΕ: Στη λίστα με τα μεγαλύτερα (εισηγμένα) χρηματιστήρια στον κόσμο από πλευράς κεφαλαιοποίησης ως εταιρείας περιλαμβάνεται και η ΕΧΑΕ, η κεφαλαιοποίηση της οποίας υπολογίζεται στα 1,3 δισ. δολάρια, δίνοντάς της την 16η θέση ανάμεσα στα ”θηρία” του παγκόσμιου χρηματιστηριακού χάρτη, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Κέρδος.

Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες: Ανοδικά κινήθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες κατά το 9μηνο του 2006. ο κύκλος εργασιών στο εννεάμηνο ενισχύθηκε κατά 7,22% στα 38,51 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,25 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το Κέρδος.

Alpha Bank: Εντός του μήνα αναμένεται να κλείσει η συμφωνία πώλησης του 50% της Alternatifbank, για την οποία έχει επιδείξει ενδιαφέρον και η Alpha Bank, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ihlas, ενώ το σχετικό προσύμφωνο αναμένεται να έχει υπογραφεί μέχρι τα τέλη του 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v