Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επάνοδος πιέσεων λόγω ΕΤΕ- ευρωαγορών

Βαραίνει και πάλι η τάση της Εθνικής, καθώς ορισμένοι ξένοι επανέρχονται με πωλήσεις. Πωλητές όμως εμφανίζονται και ορισμένοι έλληνες διαχειριστές, με τον γενικό δείκτη να επιχειρείται να διαμορφωθεί πέριξ των 3.700 μονάδων (-1,65%) στις περίπου 13:05.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συνολικότερη έκταση λαμβάνει μετά τις 12:30 η υποχώρηση βασικών δεικτών και μετοχών.

Είναι ενδεικτικό πως από τις 12:15 έως τις 13:00 το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών, από τα περίπου 60-65 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε πωλήσεις αρχικά στη μετοχή της Εθνικής που υποχώρησε μέχρι τα 31,58 ευρώ, για να ”γυρίσει” μέχρι και 3% ο κλαδικός τραπεζικός δείκτης.

Η τροπή που έχει λάβει η συνεδρίαση ενισχύει την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς για μακρά περίοδο ταλαιπωρίας, ακραίων διακυμάνσεων και έντονων μεταβολών.

Από τον FTSE 20 επέμεναν ανοδικά Τιτάν, Coca Cola και Motor Oil, ενώ από τον Mid 40 διασώζονταν Jumbo και από την κατηγορία της μεγάλης κεφαλαιοποίησης η Altec, Elmec Sport, Καθημερινή, Καρδασιλάρης.

Το γεγονός ότι ο FTSE 20 από τα αρχικά υψηλά των 2.030,1 μονάδων υποχώρησε χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση στις 2.005-2.010 μονάδες μέχρι τις 1.975 αναμφίβολα αποτελεί στοιχείο προβληματισμού για τη συνέχεια.

Σημείωση: Να προσεχθεί πως από σήμερα εισέρχονται προς διαπραγμάτευση νέες μετοχές της Alpha Bank, που προέκυψαν από τη διανομή νέων μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v