Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Η χθεσινή σύγκρουση ενός ελληνικού με ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος στην Κάρπαθο, η αναβολή της γενικής συνέλευσης της Εθνικής Τράπεζας και οι δηλώσεις του προέδρου της για την εξαγορά της Finansbank, η έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Η χθεσινή σύγκρουση ενός ελληνικού με ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος στην Κάρπαθο, η αναβολή της γενικής συνέλευσης της Εθνικής Τράπεζας και οι δηλώσεις του προέδρου της για την εξαγορά της Finansbank, η έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Σύγκρουση αεροσκαφών: Με εκτενή άρθρα οι εφημερίδες αναφέρονται στη χθεσινή σύγκρουση ενός ελληνικού με ένα τουρκικό μαχητικό στην περιοχή της Καρπάθου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Έλληνα πιλότου. Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πιλότος, ο οποίος διεσώθη, αρνήθηκε να παραδοθεί σε Έλληνες διασώστες. Στα σχετικά άρθρα δίνεται έμφαση στην ψυχραιμία με την οποία αντέδρασαν τόσο η ελληνική όσο και η τουρκική κυβέρνηση, καθώς οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ήταν έντονες για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η κυβέρνηση το όλο θέμα. Σύμφωνα με Τα Νέα, ήδη αρμόδιοι υπουργοί εκφράζουν ανοιχτά εκτιμήσεις για το ενδεχόμενο ενός ”θερμού καλοκαιριού”.

Εθνική: Στην αναβολή μέχρι την 1η Ιουνίου της γενικής συνέλευσης της Εθνικής Τράπεζας για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την πρόθεση που εξέφρασε ο πρόεδρος της τράπεζας να παραστεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, εφόσον κληθεί εκ νέου, αναφέρεται σήμερα ο Τύπος.

Τ.Τ.: Ξεκίνησε σήμερα η δημόσια εγγραφή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Το δεσμευτικό εύρος τιμών για την εγγραφή ορίστηκε στα 11,3-13,5 ευρώ ανά μετοχή.

Cosmote-Γερμανός: Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ερωτήματα και εντάσεις για τη σκοπιμότητα εξαγοράς της Γερμανός από την Cosmote καθώς και για το υψηλό τίμημα εγείρονται πλέον και στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αλλά και στο εσωτερικό των δύο εμπλεκόμενων εταιρειών (ΟΤΕ και Cosmote).

Συμφωνίες: Τρεις σημαντικές συμφωνίες μεταξύ ελληνικών και κινεζικών εταιριών υπεγράφησαν χθες κατά τη διάρκεια ελληνοκινεζικού φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, γράφει Το Βήμα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρώτη συμφωνία αφορά στην εγκατάσταση στην Ελλάδα του κινεζικού νηογνώμονα. Η δεύτερη περιλαμβάνει την κατασκευή 100.000 γραμμών ΑΤΜ DSLAM από τη Marak Electronics για λογαριασμό της κινεζικής τηλεπικοινωνιακής ΖΤΕ, ενώ η τρίτη υπεγράφη μεταξύ της ΖΤΕ και της Telepassport για την παροχή από την ελληνική εταιρία του συστήματος Triple Play.

Ακτοπλοΐα: Κύμα συγχωνεύσεων και εξαγορών στην ακτοπλοΐα είναι ο τίτλος άρθρου της Ημερησίας, το οποίο αναφέρεται σε έκθεση που παρουσίασε η εταιρεία XRTC. Στην έκθεση γίνεται αναφορά σε εξελίξεις που πιθανόν να υπάρξουν στον όμιλο Attica και στις Μινωικές Γραμμές, ΝΕΛ, ΑΝΕΚ και Blue Star.

Ο.Α.: Πολύωρες διαπραγματεύσεις είχε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκας στο Ντουμπάι με τον υπουργό Ανάπτυξης της χώρας και τον πρόεδρο των Emirates Airlines. Σύμφωνα με την Ημερησία, είναι η τέταρτη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, με αντικείμενο την πώληση των Ολυμπιακών Αερογραμμών σε επενδυτές από την αραβική χώρα.

Ξενοδοχεία: Διευρύνει την παρουσία του στα Βαλκάνια και τη ΝΑ. Ευρώπη ο ξενοδοχειακός όμιλος Δασκαλαντωνάκη, προσθέτοντας στο ενεργητικό του μια ακόμη εξαγορά, με την απόκτηση του μετοχικού ελέγχου σημαντικής μονάδας στη Βουδαπέστη, γράφει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η σχετική συμφωνία υπεγράφη πριν από λίγες ημέρες.

ΟΟΣΑ: Καλές προοπτικές για την ελληνική οικονομία προδιαγράφει η έκθεση του ΟΟΣΑ, η οποία προβλέπει συνέχιση της ανάπτυξης, έλεγχο των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, σταθεροποίηση του πληθωρισμού και υποχώρηση της ανεργίας.

Ανταγωνισμός: Τις κατευθυντήριες γραμμές για τον τρόπο υπολογισμού των προστίμων σε περιπτώσεις παράβασης του Δικαίου του Ανταγωνισμού γνωστοποίησε χθες η Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v