Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παιχνίδια... υποτίμησης!

Τη στιγμή που τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωναν υψηλές αποδόσεις, αντιδρώντας τεχνικά, στη Σοφοκλέους εκδηλωνόταν ένα ακόμα ακραίο υποτιμητικό κερδοσκοπικό παιχνίδι. Από τα χαμηλά βγήκαν αγοραστές μειώνοντας σημαντικά τις απώλειες. Σημαντική η διακύμανση της Εθνικής, που καταγράφει απώλειες 3,67% αυτή την ώρα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δεδομένης της εικόνας που συνεχίζουν να παρουσιάζουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα αίτια και οι αφορμές της μέχρι στιγμής υπερβολής αρχίζουν να γίνονται όλο και πιο ξεκάθαρα.

Η αρχική αντίδραση, έντονη και βίαιη, έφερε τον Γενικό Δείκτη προς 3.717,6 μονάδες, με συναλλαγές περίπου 18-20 εκατ. ευρώ.

Αίφνης και με τη φορά ενός ταχύτατου ντόμινο, η αγορά γύρισε μέχρι τα χαμηλά των 3.560 μονάδων, με συναλλαγές 20 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την παράλληλη εικόνα μετοχών - παραγώγων, θα πρέπει να πρόκειται για την ευρύτερης έκτασης τεχνική ανατροπή βασικών δεικτών - μετοχών, προκειμένου να καλυφθούν εσπευσμένα ανοιχτές θέσεις πώλησης, τόσο σε δείκτες όσο και σε συγκεκριμένους τίτλους.

Αναφερόμαστε σε εύρος διακύμανσης, ύστερααπό 40 λεπτά συνεδρίασης, 180 μονάδων.

Εάν δεν μας απατά η μνήμη μας, ανάλογη... κερδοσκοπική κίνηση στην αγορά μας είχαμε να βιώσουμε από την ”πολεμική” περίοδο αμέσως μετά την επίθεση στη Νέα Υόρκη.

Είναι ενδεικτικό ότι η συνολική μεταβολή του Γενικού Δείκτη σε ποσοστό ξεπέρασε το 3,5%, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους βραχυπρόθεσμους ”παίκτες”.

Δεν είναι τυχαίο πως οι μετοχές των Εθνικής, Eurobank, Πειραιώς βρέθηκαν μέσα σε 10 λεπτά να παρουσιάζουν διακύμανση μεγαλύτερη του 8%, στοιχείο που επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας περί άκριτης κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης, σε περιόδους ”πονηρές”, όπου η δυνατότητα άμεσης και σωστής πληροφόρησης είναι περιορισμένη ακόμη και μεταξύ των ειδικών της αγοράς.

Η μετοχή της Εθνικής, όπου αρχικά εκδηλώθηκε η ”επίθεση” των υποτιμητών, κινήθηκε από τα 31,60 ευρώ μέχρι τα 28,90.

Μετά τις 12:10 ακολούθησαν από τα χαμηλά εντολές αγορών, φέρνοντας και πάλι βασικούς δείκτες και μετοχές λίγο υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v