Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: ”Ναι μεν αλλά...” για το τρίμηνο από αναλυτές

Θετικά είδαν οι αναλυτές τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η ΔΕΗ για το πρώτο τρίμηνο, καθώς ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων. Ωστόσο, παραμένουν επιφυλακτικοί για τις προοπτικές της εταιρίας, τονίζοντας ότι η ΔΕΗ θα πρέπει να βρει τρόπους να περιορίσει το κόστος της

ΔΕΗ: ”Ναι μεν αλλά...” για το τρίμηνο από αναλυτές
Θετικά είδαν οι αναλυτές τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η ΔΕΗ για το πρώτο τρίμηνο, καθώς ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων. Ωστόσο, παραμένουν επιφυλακτικοί για τις προοπτικές της εταιρίας, η οποία κατά τη χθεσινή της ανακοίνωση δεν παρείχε καμία νέα πληροφορία, πέραν των σχεδίων της που είχε γνωστοποιήσει προσφάτως.

Η Π&Κ, αν και διατηρεί την αισιοδοξία της για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ΔΕΗ, επισημαίνει ότι οι υψηλές τιμές πετρελαίου και αερίου θα συνεχίσουν να πλήττουν τα αποτελέσματα της Επιχείρησης, όσο αυτή δεν λαμβάνει αποφασιστικά μέτρα για τη μείωση του κόστους της.

Η Marfin Analysis επισημαίνει ότι πέραν των καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν για το α’ τρίμηνο, οι προβλέψεις για τα κέρδη του συνόλου της χρήσης είναι μάλλον απίθανο να αλλάξουν. Η χρηματιστηριακή σκοπεύει να αναθεωρήσει κατά 5% τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της ΔΕΗ το 2006, ενώ θα διατηρήσει τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις για τα κέρδη της Επιχείρησης.

Η Πειραιώς Securities, από την πλευρά της, κρίνει θετικά τα αποτελέσματα της ΔΕΗ, διατηρώντας τη σύσταση ”neutral” για τη μετοχή της εταιρίας και την τιμή-στόχο στα 20,8 ευρώ.

Η Εγνατία Finance τονίζει οτι τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου δεν είναι ενδεικτικά της πορείας του συνόλου της χρήσης, όμως εκτιμά ότι η Επιχείρηση θα μπορούσε να προχωρήσει στη λήψη περαιτέρω μέτρων για μείωση του κόστους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v