Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Η πτώση στη Σοφοκλέους και τα ξένα χρηματιστήρια και οι δηλώσεις τραπεζικών και στελεχών της κυβέρνησης για το ζήτημα, η σημερινή γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας, τα οικονομικά αποτελέσματα μεγάλων εταιριών, όπως η ΔΕΗ, που ανακοινώθηκαν χθες, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον σημερινό Τύπο.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η πτώση στη Σοφοκλέους και τα ξένα χρηματιστήρια και οι δηλώσεις τραπεζικών και στελεχών της κυβέρνησης για το ζήτημα, η σημερινή γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας, τα οικονομικά αποτελέσματα μεγάλων εταιριών, όπως η ΔΕΗ, που ανακοινώθηκαν χθες, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον σημερινό Τύπο.

Χρηματιστήρια: Στην κάθετη πτώση που κατέγραψαν τόσο η Σοφοκλέους όσο και τα ξένα χρηματιστήρια χθες αναφέρονται τα πρωτοσέλιδα των οικονομικών και των πολιτικών εφημερίδων. Σημειώνεται ότι για το ζήτημα αυτό ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης, συνέστησε ψυχραιμία, θεωρώντας ότι η πτώση δεν υποδηλώνει κρίση.

Εθνική: Η σημερινή γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας, όπου θα συζητηθεί η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εξαγορά της τουρκικής Finansbank, καθώς και οι εντονότατες αντιδράσεις των εργαζομένων στην τράπεζα απασχολούν τον σημερινό Τύπο.

Τράπεζες: Ευέλικτο ωράριο εργασίας στις τράπεζες και εθελούσια έξοδο σε προβληματικούς κλάδους της οικονομίας πρότεινε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Νανόπουλος, στο περιθώριο της συνόδου του ΟΟΣΑ, όπως αναφέρει Το Βήμα. Ο ίδιος χαρακτήρισε παράλληλα αδικαιολόγητη την πτώση στο χρηματιστήριο.

Επιχειρήσεις: Στη δημιουργία ”μαύρης λίστας” για τις επιχειρήσεις προχωρούν οι τράπεζες, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν το φαινόμενο της απάτης μέσω των πιστωτικών καρτών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής. Όπως αναφέρεται, η ”μαύρη λίστα” θα τηρείται από την εταιρεία Τειρεσίας και σε αυτήν θα καταχωρούνται όλες οι επιχειρήσεις η σύμβαση των οποίων καταγγέλλεται από τις τράπεζες, λόγω αντισυμβατικής ή παράνομης συμπεριφοράς.

ΔΕΗ: Η ΔΕΗ δεν θα συμμετάσχει τελικά στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 210 MW και του ορυχείου τροφοδοσίας του, στο Μαυροβούνιο, όπως αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης, αναφέρει η Καθημερινή. Σημειώνεται ότι χθες η ΔΕΗ ανακοίνωσε πτώση στα αποτελέσματα τριμήνου.

Ναυτιλία: Προς ξένες σημαίες έχουν αρχίσει να στρέφονται οι Έλληνες εφοπλιστές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, ο όμιλος Γ. Αγγελικούση πρόκειται να υψώσει για πρώτη φορά σε πλοίο του σημαία άλλης χώρας. Στο σχετικό άρθρο γίνεται αναφορά σε δημοσίευμα της ναυτιλιακής εφημερίδας ”Trade Winds”, στο οποίο η κίνηση του κ. Αγγελικούση χαρακτηρίζεται ”ευθεία προειδοποιητική βολή” προς τις ελληνικές αρχές.

ΟΤΕ: Το νέο κανονισμό προσωπικού, τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας 2006-2007, καθώς και τις αλλαγές στη λειτουργία του ΟΤΕ, ώστε να αποφεύγονται χιλιάδες αγωγές εργαζομένων κατά του Οργανισμού, καλείται να συζητήσει με την ηγεσία του ΟΤΕ η νέα διοίκηση των εργαζομένων που εκλέγεται σήμερα, γράφει η Ημερησία.

Intralot: Την έκδοση κοινοπρακτικού δανείου, ύψους 70 εκατ. ευρώ, ενέκρινε η χθεσινή επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της Intralot, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας.

ΟΛΠ: Πολλαπλό ξένο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ΟΛΠ έχει εκφραστεί από την Κίνα, την Αγγλία και τη Μ. Ανατολή, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Δ. Σαμόλης, κατά τη διάρκεια ημερίδας για την Ανάπτυξη Λιμένων - Logistics, αναφέρει η Ημερησία. Σημειώνεται οτι ο Οργανισμός αναμένει σημαντική αύξηση κερδών την τρέχουσα χρήση.

Δημόσιο χρέος: Ανησυχητική η αύξηση του χρέους της κεντρικής κυβέρνησης, γράφει η Ημερησία, καθώς μέσα σε έναν μόλις χρόνο το χρέος αυξήθηκε κατά 15,3 δισ. ευρώ, ενώ στο α’ τρίμηνο του 2006 συσσωρεύτηκε επιπλέον χρέος 4,4 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v