Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Σφάζουν” τα margin calls

Γενικευμένη εικόνα κατάρρευσης παρουσιάζει η Σοφοκλέους, ενώ οι εισαγόμενες εντολές πώλησης αλλά και οι ”προβληματικοί” κωδικοί είτε από Τ+3 είτε από margin -τα οποία κυριολεκτικά ”ανατινάζονται”- δημιουργούν ακραίες διακυμάνσεις και καθιστούν τους αγοραστές... είδος υπό εξαφάνιση.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση που εξελίσσεται σε ελεύθερη πτώση, καθώς οι όποιες τεχνικές αντιστάσεις καταρρέουν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, με τις ”εισαγόμενες” εντολές να διαμορφώνουν κλίμα και διαθέσεις. Όμως δεν είναι μόνο αυτές που δημιουργούν κατάσταση ασφυξίας στη Σοφοκλέους.

Συγκεκριμένα, ακραίες διακυμάνσεις σε δεικτοβαρείς τίτλους δημιουργούν τόσο traders που αγόρασαν στα χαμηλά της Παρασκευής, ποντάροντας σε ανάκαμψη έστω τεχνικού χαρακτήρα όσο και πολύ περισσότεροι ”προβληματικοί” κωδικοί, είτε από βραχυπρόθεσμη πίστωση (T+3) είτε από margins, τα οποία κυριολεκτικά τινάζονται στον αέρα.

Στην περιφέρεια, οι όποιοι αγοραστές έχουν εξελιχθεί σε σπάνιο είδος. Είναι ενδεικτικό ότι ενδοσυνεδριακά καταγράφουν απώλειες μεγαλύτερες των 8 ποσοστιαίων μονάδων οι: Intracom, ΕΛΤΕΧ, Κύπρου, Νεοχημική, Αλουμίνιον της Ελλάδας, Μυτιληναίος, ΑΒΑΞ και άλλες μετοχές των οποίων... ουκ εστί αριθμός.

Τεχνικά η εικόνα περιγράφει μια αγορά που καταρρέει και κάθε περαιτέρω σχόλιο στην παρούσα φάση κρίνεται τουλάχιστον περιττό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v