Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Η πορεία που θα ακολουθήσει αυτή την εβδομάδα η Σοφοκλέους, η έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία που ανακοινώνεται αύριο και ο διαγωνισμός για την εκμετάλλευση λιγνιτωρυχείου στη Φλώρινα είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Η πορεία που θα ακολουθήσει αυτήν την εβδομάδα η Σοφοκλέους, η έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία που ανακοινώνεται αύριο και ο διαγωνισμός για την εκμετάλλευση λιγνιτωρυχείου στη Φλώρινα είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Δευτέρας.

Σοφοκλέους: Στις αποφάσεις που θα ληφθούν στην αυριανή γενική συνέλευση της ΕΤΕ για την αύξηση κεφαλαίου και στην πορεία της δημόσιας εγγραφής του Ταμιευτηρίου που ξεκινά την Τετάρτη θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών, όπως γράφουν οι εφημερίδες.

Εν τω μεταξύ, η Ναυτεμπορική δημοσιεύει άρθρο στο οποίο αναφέρονται οι απόψεις ανώτατων στελεχών χρηματιστηριακών εταιρειών σχετικά με την πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

LogicDis-Singular: Την εκπόνηση του σχεδίου για τη συνένωση της LogicDis με την Singular θα πρέπει να αναμένουμε το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, καθώς η αναδιάρθρωση της πρώτης βρίσκεται ήδη σε τελικό στάδιο, ενώ η GIT Holding έχει ολοκληρώσει όλες σχεδόν τις διεργασίες που απαιτούνται.

ΟΟΣΑ: Μείωση του ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ για το 2006 και αύξησή του στο 3,3% του ΑΕΠ το 2007 θα προβλέπει ο ΟΟΣΑ για την Ελλάδα στην ετήσια έκθεσή του που ανακοινώνεται αύριο Τρίτη, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Ενέργεια: Το ενδιαφέρον μεγάλων ενεργειακών ομίλων, όπως του Μυτιληναίου, της Ελληνικής Τεχνοδομικής και του ομίλου Κοπελούζου, συγκεντρώνει ο διαγωνισμός για την εκμετάλλευση του λιγνιτωρυχείου της Βεύης (πρώην Βαρβούτη) στη Φλώρινα, ο οποίος αναμένεται να προκηρυχθεί εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Goody’s: Τα 8 εκατ. ευρώ θα αγγίξουν οι επενδύσεις που θα πραγματοποιήσει για την τρέχουσα χρήση η Goody’s, αναφέρει η Ημερησία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ποσό της τάξης των 3,7 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση του δικτύου καταστημάτων Goody’s και Flocafe, ενώ θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις 4,2 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση βιομηχανικών υποδομών, παραγωγικών εγκαταστάσεων και πληροφοριακών συστημάτων.

ΔΕΛΤΑ-Chipita: Το πλέον θερμό καλοκαίρι στην ιστορία τους εκτιμάται ότι θα βιώσουν φέτος οι όμιλοι Δέλτα και Chipita, καθώς αναμένεται μέσα στο επόμενο δίμηνο να ενωθούν κάτω από μια ”ομπρέλα”, την Vivartia. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στην Ημερησία, κορυφαία στελέχη των δύο ομίλων θεωρούν ιδιαίτερα κρίσιμο το πρώτο διάστημα της συγκατοίκησης, καθώς ένα μεγάλο μέρος επιχειρηματικών γάμων δεν έχει πάντοτε αίσια συνέχεια.

Δημοσκοπηση: Η Ημερησία δημοσιεύει σήμερα το δεύτερο μέρος δημοσκόπησης που έγινε για λογαριασμό της από την Marfin Analysis, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται οτι τα δύο μεγάλα κόμματα ισοδυναμούν απόλυτα στις αστικές και ημιαστικές περιοχές.

ΟΠΑΠ: Αύξηση 55% σημείωσε ο τζίρος του ”Πάμε Στοίχημα” στο α’ τρίμηνο της φετινής χρήσης. Θετικά λειτούργησαν για τον ΟΠΑΠ τα απρόβλεπτα αποτελέσματα της διοργάνωσης της Eurovision, τα έσοδα από την οποία ανήλθαν σε 3,6 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την Ημερησία.

ΔΕΚΟ: Την άμεση κατάργηση του πλαφόν στις αποδοχές των επικεφαλής των ΔΕΚΟ, με την καταβολή μπόνους, θα συζητήσει η Διυπουργική την Πέμπτη, σύμφωνα με την Ημερησία.

Βασιλόπουλος: Ο επίτιμος πρόεδρος και ιδρυτής της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, Γεράσιμος Βασιλόπουλος, έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v