Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγορά για γερά νεύρα

Αναζητείται ισορροπία και ηρεμία στην αγορά, μέχρι στιγμής όμως δεν φαίνεται να βρίσκεται. Συγκριτικά καλύτερη διαμορφώνεται η εικόνα για ορισμένες μετοχές εταιριών του Mid 40 και του SC 80. Σημαντική είναι η μέχρι στιγμής μείωση των συναλλαγών, κυρίως στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, ενδεικτική της επιφυλακτικότητας που επικρατεί μεταξύ χρηματιστηριακών κύκλων και ενεργών ”παικτών”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Vivere pericolosamente...

Αγορά μόνο για λάτρεις της... αδρεναλίνης έχει γίνει και η Σοφοκλέους καθώς συνεχίζονται οι ακραίες διακυμάνσεις,η υψηλή μεταβλητότητα και οι ταχύτατες εναλλαγές στην αποτίμηση εισηγμένων.

Σταθερά χαμηλότερα των 3.900 μονάδων διαμορφώνεται ο Γενικός Δείκτης, κάτι που φαίνεται να έχει μικρότερη σημασία από το κυνήγι των ενδοσυνεδριακών αποδόσεων.

Πωλητές εναντίον αγοραστών, υποτιμητές και κερδοσκόποι εναντίον σαστισμένων επενδυτών, σε μια αγορά όπου αναζητείται εσπευσμένα σημείο ισορροπίας - αναφοράς.

Από τον FTSE 20 ”κρατούν” Alpha Bank, Πειραιώς και δευτερευόντως Αγροτική, Ελληνικά Πετρέλαια και Ιντρακόμ, με τη μετοχή της Εθνικής σταθερά χαμηλά με αγοραστές στα 33,80 ευρώ.

Συγκριτικά καλύτερη εμφανίζεται μέχρι στιγμής η εικόνα στον Mid 40 (με 12 μετοχών την τιμή να διαμορφώνεται ανοδικά) και στον SC 80 (με 27 μετοχών την τιμή να κινείται κόντρα στο ρεύμα).

Μετοχές εταιριών που ξεχωρίζουν: Infο-Quest (που συνεχίζει ανοδικά στα 3,52 ευρώ), Ελβάλ (στα 2,91 ευρώ), Ρόκας (στα 18,02 ευρώ με αγορές για λογαριασμό ξένου θεσμικού), Μαΐλλη (στα 3,30 ευρώ) και Τεχνική Ολυμπιακή (στα 4,78 ευρώ).

Από την χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση η μετοχή της Veterin, με απόδοση 19,6% διαμορφώνεται πλέον στο 1,65 ευρώ, η ΕΛΓΕΚΑ στα 3,12 ευρώ, η Κλουκίνας-Λάππας στα 3,74 ευρώ, η Πετζετάκης στο 1,76 ευρώ και η Μπενρουμπής στα 4,20 ευρώ.

Θα πρέπει όμως να προσεχθεί πως κυρίως στον SC 80 η συναλλακτικότητα παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο (με βάση τις συναλλαγές που είχαν προηγηθεί από την αρχή Απριλίου), στοιχείο που ενισχύει την εκτίμηση όσων υποστηρίζουν πως ακόμη και ισχυροί χρηματιστηριακοί παράγοντες κινούνται πλέον με μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα και προσοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v