Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ: Τα αποτελέσματα 45 εισηγμένων

Αύξηση 55,5% εμφανίζει κατά μέσο όρο η κερδοφορία μετά φόρων α’ τριμήνου των 45 εισηγμένων στο ΧΑ εταιριών που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα ως τώρα. Ωστόσο, η αύξηση των κερδών- αν αφαιρεθούν τα κέρδη των τραπεζών, περιορίζεται σε... 3-4%! Δείτε όλο το αρχείο της ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΧΕΠΕΥ.

Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ: Τα αποτελέσματα 45 εισηγμένων
Αύξηση 55,5% εμφανίζει κατά μέσο η κερδοφορία μετά φόρων α’ τριμήνου 45 εισηγμένων στο ΧΑ εταιριών που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα μέχρι στιγμής, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2005, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε ο Μάνος Χατζηδάκης της Πήγασος Χρηματιστηριακής.

Ωστόσο η εικόνα δεν είναι καθόλου αντίστοιχη, όταν αφαιρεθούν τα κέρδη του τραπεζικού τομέα.

Ειδικότερα, τα ενοποιημένα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2006, 45 εισηγμένων εταιριών διαμορφώθηκαν στα 839,018 εκατ. ευρώ έναντι 539,540 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Παράλληλα, ο κύκλος εργασιών των 55 εισηγμένων διαμορφώθηκε στα 2.940,412 εκατ. ευρώ έναντι 2.354,202 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή χρήση.

Ως εκ τούτου, οι 45 εισηγμένες εμφανίζουν αύξηση στα κέρδη μετά φόρων κατά 55,5% με παράλληλη αύξηση του τζίρου τους κατά 49,6%.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση τα μέχρι στιγμής ενοποιημένα αποτελέσματα, το ποσοστό ανόδου των καθαρών κερδών (μετά απο φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας) επηρεάζονται τα μέγιστα απο τα κέρδη-ρεκόρ που έχουν ”γράψει” οι τράπεζες (ποσοστό αύξησης... 103,6%)

Αν εξαιρεθούν οι τράπεζες, το ποσοστό της αύξησης κερδών (προσοχή δεν πρόκειται για λειτουργικά κέρδη, αλλά για bottom line αποτελέσματα), περιορίζεται δραστικά στην περιοχή του 3-4%



(*) Διαβάστε αναλυτικά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, στο πλήρες αρχείο της ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΧΕΠΕΥ, στη δεξιά στήλη ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v