Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Παρασκευής

Οι εταιρίες Κλωστήρια Ναούσης, Fanco, Interinvest και Nexus Επενδυτική πραγματοποιούν γενική συνέλευση. Επίσης, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης πραγματοποιεί συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνο, με θέμα την εξαγορά της τουρκικής τράπεζας FinansBanκ από την Εθνική Τράπεζα.

Η ατζέντα της Παρασκευής
Σήμερα, Παρασκευή

Διάφορα

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος, θα συναντηθεί στις 12:00 με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γ. Αλογοσκούφη με θέμα την εξαγορά της τουρκικής τράπεζας FinansBanκ από την Εθνική Τράπεζα. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (Νίκης 5-7).

Εταιρικές πράξεις

* Σύμφωνα με την αριθ. 22/656/13.4.2006 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρόκειται να εκποιηθούν, για δεύτερη ημέρα, 12.000 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας ”ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη τιμή κλεισίματος της μετοχής, σε ποσοστό μεγαλύτερο του δύο τοις εκατό (2%).

* Σύμφωνα με την αριθ. 17/659/3.5.2006 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρόκειται να εκποιηθούν 183.100 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας ”FORTHNET A.E.”. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος της μετοχής, σε ποσοστό μεγαλύτερο του δέκα τοις εκατό (10%).

* Σύμφωνα με την αριθ. 21/656/13.4.2006 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρόκειται να εκποιηθούν για δεύτερη ημέρα οι 1.222.000 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας ”ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΔΙΚΤΥΑ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Α.Ε.”. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος της μετοχής σε ποσοστό μεγαλύτερο του πέντε τοις εκατό (5%).

Γενικές συνελεύσεις

ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ NAOYΣHΣ A.E.: Ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 11:30, στα γραφεία της Εταιρίας, Κηφισού και Κωνσταντινουπόλεως 1, Περιστέρι, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή και έγκριση των ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων (εταιρείας και ενοποιημένων) της χρήσης από 1 Ιανουαρίου 2005 έως 31 Δεκεμβρίου 2005, μετά των σχετικών Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή.

2. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για την διαχείριση της Εταιρείας και τις Οικονομικές Καταστάσεις (εταιρείας και ενοποιημένων) για την χρήση από 1 Ιανουαρίου 2005 έως 31 Δεκεμβρίου 2005.

3. Έγκριση αποζημιώσεων και αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 26 του Καταστατικού για τη χρήση από 1 Ιανουαρίου 2005 έως 31 Δεκεμβρίου 2005 και έγκριση για σύναψη ειδικής σύμβασης εργασίας ή εντολής με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και προσδιορισμός της αμοιβής αυτών.

4. Εκλογή τακτικού και αναπληρωματικού Ελεγκτή για τη χρήση 2006.

5. Επικύρωση εκλογής μελών του Δ.Σ.

6. Χορήγηση άδειας, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του Κ.Ν. 2190/1920, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή και στη Διεύθυνση θυγατρικών Εταιρειών που επιδιώκουν παρόμοιους σκοπούς.

7. Διάφορες εγκρίσεις - ανακοινώσεις.

FANCO A.E.: Ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 10:30, στα γραφεία της Εταιρίας, Κηφισού και Κωνσταντινουπόλεως 1, Περιστέρι, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή και έγκριση των ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων (εταιρείας και ενοποιημένων) της χρήσης από 1 Ιανουαρίου 2005 έως 31 Δεκεμβρίου 2005, μετά των σχετικών Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή.

2. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για την διαχείριση της Εταιρείας και τις Οικονομικές Καταστάσεις (εταιρείας και ενοποιημένων) για την χρήση από 1 Ιανουαρίου 2005 έως 31 Δεκεμβρίου 2005.

3. Έγκριση αποζημιώσεων και αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Καταστατικού για τη χρήση από 1 Ιανουαρίου 2005 έως 31 Δεκεμβρίου 2005 και έγκριση για σύναψη ειδικής σύμβασης εργασίας ή εντολής με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και προσδιορισμός της αμοιβής αυτών.

4. Εκλογή τακτικού και αναπληρωματικού Ελεγκτή για τη χρήση 2006.

5. Επικύρωση εκλογής μελών του Δ.Σ.

6. Χορήγηση άδειας, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του Κ.Ν. 2190/1920, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή και στη Διεύθυνση θυγατρικών Εταιρειών που επιδιώκουν παρόμοιους σκοπούς.

7. Λήψη απόφασης σχετικά με τις προβλέψεις των άρθρων 47 και 48 του Κ.Ν. 2190/20.

8. Διάφορες εγκρίσεις - ανακοινώσεις.

INTERINVEST Δ.Ε.Α.Ε.Ε.Χ.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 15:00, στα γραφεία του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.), Αθήvα, Ακαδημίας 7, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Συγχώνευση δι’ απορροφήσεως από την Εταιρία της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία NEXUS ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά τα ειδικότερα διαλαμβανόμενα στο Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του κ.ν. 2190/1920, του ν. 2166/1993 και εν γένει της εμπορικής νομοθεσίας.

2. Υποβολή και έγκριση της Λογιστικής Κατάστασης (Ισολογισμού Μετασχηματισμού) της 31.7.2005.

3. Υποβολή και έγκριση της Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και των Εκθέσεων και λοιπών Δηλώσεων Ανεξάρτητου Ελεγκτικού Οίκου σχετικά με τις αποτιμήσεις των συγχωνευομένων εταιριών και τη σχέση ανταλλαγής σύμφωνα με τον Κανονισμό Χρηματιστηρίου Αθηνών.

4. Έγκριση του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης δι’ απορροφήσεως από την Εταιρία της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία NEXUS ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ και της Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου προς τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων επί του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης (άρθρο 69 παρ. 4 του κ.ν. 2190/1920).

5. Ορισμός εκπροσώπου της Εταιρίας για την υπογραφή της σύμβασης συγχώνευσης μεταξύ της Εταιρίας και της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία NEXUS ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ, κάθε σχετικής δικαιοπραξίας ή δήλωσης και εν γένει την διενέργεια κάθε αναγκαίας πράξης για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

6. Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας για τη ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν την κατάρτιση συμβάσεων με τον σύμβουλο ή τον ανάδοχο, την χορήγηση αδειών και εγκρίσεων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών, την κατάρτιση του Πληροφοριακού Εντύπου σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 2 στοιχ. δ του ν. 3401/2005, την εισαγωγή και διαπραγμάτευση των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών και κάθε συναφούς θέματος. Έγκριση των μέχρι σήμερα πράξεων και δηλώσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας.

7. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου α) με εισφορά του μετοχικού κεφαλαίου της απορροφώμενης ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία NEXUS ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ, β) με κεφαλαιοποίηση αφενός του Λογαριασμού Ειδικού Αποθεματικού ”Διαφορά από μετατροπή μετοχικού κεφαλαίου σε ευρώ” και αφετέρου μέρους του Λογαριασμού Καταβεβλημένη διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον της Εταιρίας,μεταβολή της ονομαστικής αξίας των μετοχών και τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρίας.

8. Λοιπά Θέματα και Ανακοινώσεις.

NEXUS ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 11:00, στο ξενοδοχείο ”ATHENS ELECTRA”, Ερμού 5, Τ.Κ. 105 63, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Συγχώνευση δι’ απορροφήσεως της Εταιρίας από την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ και τον διακριτικό τίτλο INTERINVEST σύμφωνα με τις διατάξεις του κ.ν. 2190/1920, του ν. 2166/1993 και εν γένει της εμπορικής νομοθεσίας.

2. Έγκριση Ισολογισμού Μετασχηματισμού (Οικονομικές Καταστάσεις Ειδικού Σκοπού λόγω Μετασχηματισμού) της 31.7.2005.

3. Υποβολή και έγκριση της Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και των Εκθέσεων και λοιπών Δηλώσεων Ανεξάρτητου Ελεγκτικού Οίκου σχετικά με τις αποτιμήσεις των συγχωνευομένων εταιριών και τη σχέση ανταλλαγής σύμφωνα με τον Κανονισμό Χρηματιστηρίου Αθηνών.

4. Έγκριση του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης δι’ απορροφήσεως της Εταιρίας από την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ και της Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου προς τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων επί του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης (άρθρο 69 παρ. 4 του κ.ν. 2190/1920).

5. Ορισμός εκπροσώπου της Εταιρίας για την υπογραφή της σύμβασης συγχώνευσης μεταξύ της Εταιρίας και της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ, κάθε σχετικής δικαιοπραξίας ή δήλωσης και εν γένει την διενέργεια κάθε αναγκαίας πράξης για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

6. Λοιπά Θέματα και Ανακοινώσεις.

ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ Α.Ε.: Β’ Επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 11:00, στα γραφεία της Eταιρίας, Κηφισού και Κωνσταντινουπόλεως 1, Περιστέρι, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αναδιάρθρωση και εξυγίανση των Εταιρειών του Ομίλου Κλωστήρια Ναούσης ΑΕ.

2. Εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την επανεξέταση των υφισταμένων συμβάσεων, στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης των λειτουργιών της Εταιρείας.

3. Εκλογή μελών Διοικητικού Συμβουλίου.

4. Χορήγηση άδειας, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του Ν.2190/1920, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή και στη Διεύθυνση θυγατρικών ή άλλων Εταιρειών που επιδιώκουν παρόμοιους σκοπούς.

5. Έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.

6. Διάφορες εγκρίσεις - ανακοινώσεις.

Οικονομικά στοιχεία

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών (Απρίλιος).

Διεθνή

ΗΠΑ

- Ανακοίνωση του δείκτη των δεικτών (Απρίλιος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v