Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Η πτώση στη Σοφοκλέους, η αλλαγή ”τοπίου” στον ανταγωνισμό των τραπεζών για τα στεγαστικά δάνεια, η αύξηση του αριθμού των πτωχεύσεων των ελληνικών επιχειρήσεων, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Η πτώση στη Σοφοκλέους, η αλλαγή ”τοπίου” στον ανταγωνισμό των τραπεζών για τα στεγαστικά δάνεια, η αύξηση του αριθμού των πτωχεύσεων των ελληνικών επιχειρήσεων, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Σοφοκλέους: Στην κατακόρυφη πτώση που κατέγραψε χθες η Σοφοκλέους αναφέρονται σήμερα οι περισσότερες εφημερίδες. Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, 10 δισ. ευρώ χάθηκαν σε ένα διήμερο, ενώ η πορεία του χρηματιστηρίου ανησυχεί πλέον και την κυβέρνηση.

ΟΤΕ: Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ δεν ενέκρινε την εισήγηση για το μοντέλο δανεισμού της Cosmote προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η εξαγορά της Γερμανός, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Καθημερινής.

ΚΑΕ: Σε νέες επενδύσεις, που θα βοηθήσουν την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών σε πολλές χώρες, και ιδιαίτερα στην Κίνα και σε χώρες της Ασίας, θα προχωρήσουν τα ιδιωτικοποιημένα ΚΑΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα στον Ελεύθερο Τύπο, το οποίο επικαλείται πηγές του υπουργείου Οικονομίας.

Στεγαστικά: Πόλεμος ξεσπά στην αγορά των στεγαστικών δανείων, γράφουν σήμερα οι εφημερίδες, αναφερόμενες στην απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να δίνει πριμ 4% του ύψους του δανείου στους δανειολήπτες, καθώς και σε εκείνους που θα μεταφέρουν σε αυτήν τα δάνειά τους. Όπως αναφέρουν οι εφημερίδες, αναμένεται η αντίδραση των υπολοίπων τραπεζών.

Μερίσματα: ”Η βουτιά στις αγορές απαιτεί μια πιο συντηρητική προσέγγιση των μετοχών. Η ύπαρξη σημαντικής ρευστότητας στις διεθνείς αγορές ύστερα από μια μεγάλη περίοδο χαλαρής νομισματικής πολιτικής σε ΗΠΑ, Ιαπωνία και Ευρώπη μπορεί να οδηγήσει σε φαινόμενα τοπικής ”φούσκας” ανά τον κόσμο. Προτού όμως το τοπίο γίνει θολό ή αρχίσει να γκριζάρει και οι ”φούσκες” αρχίσουν πάλι να απειλούν την ηρεμία μας, ο ”Μ” ψάχνει τα μερίσματα των εταιριών και σας αποκαλύπτει τις εκτιμήσεις για τις μερισματικές αποδόσεις στις εταιρίες της υψηλής κεφαλαιοποίησης στο τρέχον έτος”, γράφει στο κεντρικό του άρθρο ο Μέτοχος.

Εθνική: Στα τέλη Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η πώληση της σερβικής τράπεζας Vojvodanska, ενώ διεκδικητής αυτής είναι ο όμιλος της Εθνικής, που φέρεται να έχει καταθέσει προσφορά περίπου 400 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την Ημερησία. Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι η Εθνικη εξετάζει τα πρώτα στοιχεία για τη διεκδίκηση της Bank of Alexandria, η πώληση της οποίας θα ξεκινήσει τον Ιούλιο.

Ιόνια Οδός: Θα καθυστερήσει η ανάδειξη αναδόχου για την κατασκευή της Ιονίας Οδού, γράφει η Ναυτεμπορική, καθώς υποβλήθηκε ένσταση για το έργο.

ΑΕΓΕΚ: Ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΓΕΚ διέψευσε τις φήμες περί εξαγοράς της εταιρίας από τη Hocthief, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΟΠΑΠ: Τα 300.000 ευρώ πλησιάζουν τα κεφάλαια που στοιχηματίστηκαν για τη Eurovision στο ”Πάμε Στοίχημα”, ενώ το ποσό αναμένεται να αυξηθεί καθώς πλησιάζει η ημέρα του τελικού του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου.

ΙΚΑ: Εργαζόμενοι στο ΙΚΑ κατήγγειλαν ότι ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χώρας χάνει ετησίως 1,8 δισ. ευρώ από την εισφοροδιαφυγή, ενώ οι οφειλές εργοδοτών άγγιξαν τα 3 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v